Elonkierron joulupolku on yhteistyön tulos

Jokioisilla Elonkierron joulupolku on avattu. Voidaan puhua jo lähes traditiosta, sillä nyt koettavissa oleva joulupolku on jo kolmas vuorossaan. Joulupolku sai alkunsa koronavuonna, mutta mukavalle tapahtumalle järjestettiin jälleen jatkoa aktiivisten osallistujien toimesta.

Elonkierron joulupolku on yhteistyön tulos | Joulu | Kotiseutulainen

Joulupolku on monen tekijän, niin Elonkierron kuin yhdistysten ja muutaman yksityisenkin toimijan, aikaansaannosta. Toimeenpanevana ja kokoavana järjestelijätahona häärää Elonkierto ja Elonkierron ystävät ry. Aiemmin osallistuneille ja mahdollisille uusille sopiville toimijoille lähetetään kutsukirjeet polun rakentamiseksi marraskuulla. Mikäli ilmoittautuu mukaan joulupolulle, lisätietoa tupsahtaa sähköposteihin.

Oman jouluisen pisteen rakentaminen on osallistujan omalla kontolla. Järjestelijöiden taholta joulupolulle pyritään kuitenkin vuosittain keksimään jotain uutta, ja ehdotukset koskevat myös osallistujia. Teema vuodesta toiseen on toki jouluinen, mutta kerran osallistuneena pisteen pystytys ja variointi helpottuu. Yksi joulupolkuun osallistuvista toimijoista, MetsäAnna, osallistui jouluna 2021 ensimmäistä kertaa joulupolulle. Paikaksi valikoitui luonnonläheiselle, greencare-henkiselle yritykselle sopiva, suuri lehmäaitauksen kuusi. 

Vihreälakkinen metsätonttu vartiossa

Tänä vuonna MetsäAnnan piste sijaitsee saman kuusen luona. Pienillä kuusilla ja muutamalla kynttilälyhdyllä saa jo teemaan sopivaa tunnelmaa luotua. Pisteen vartijana toimii viime vuodelta tuttu vihreä lakkinen metsätonttu. Lasten tehtävänä on etsiä Metsätontun pikkuapulaiset kuusen suojista. Tänä vuonna pisteellä keskitytään hetkessä ihailemaan kuusivanhuksen yksityiskohtia moniaistisesti. MetsäAnnan joulupiste on rakennettu koko perheen yhteisvoimin, ja pikkukuuset ovat omasta metsästä. Joulupolkuun on kiva osallistua yhteisen tekemisen ja hyvän mielen luomisen vuoksi, toteaa yrittäjä. 

Joulupolun eri pisteiden jouluvalaistusta, niin kynttilöitä kuin ledejä, hoitaa Elonkierron Ystävät. Myös joulupolun muu ylläpito on heidän kontollaan. Toki pisteiden rakentajat käyvät myös kohentamassa ulkoilmapistettään. Tänä vuonna pisteille ilmestyykin joulukuun mittaan kaikkea uutta ”joulukalenterin” tavoin.

Kannattaa seurata Elonkierron sosiaalisen median tilejä sekä vierailla paikan päällä useammankin kerran joulun aikana. Joulupolku on mukava tapa viettää ulkoiluhetkeä lasten tai lastenlasten kanssa. Kannattaa ottaa vaikka lämpimät mehut ja piparit mukaan. Parin kilometrin pituiselle joulupolulle on vapaa pääsy.

Joka kerta jotain uutta

– Toivomme paljon kävijöitä joulupolulle, sanoo toiminnanjohtaja Miia Kuhanen Elonkierrosta.

– Polku tosiaan kannattaa nyt käydä kiertämässä useampaankin kertaan, kun pisteillä aukeavat kalenteriluukut, niin aina on jotain pientä lisänähtävää. 

Lisäksi hän tiedottaa, että avajaistapahtumasta jäi myös vielä jokunen laitumilta harvennettu joulukuusi myymättä sekä linnuille lyhteitä ja viljansiemensäkkejä. Mikäli joku on kiinnostunut, niin niitä kannattaa Elonkierron väeltä vielä kysellä. Ostoksilla tuet Elonkierron toimintaa. Elonkierron ystävät haluavat ennen kaikkea kiittää kaikkia jäseniä, kävijöitä ja yhteistyötahoja ja toivottaa kaikille oikein rauhaisaa joulun aikaa.

Joulupolku on avoinna loppiaiseen saakka.

Aiheeseen liittyviä juttuja