Yhteistyö avaa mahdollisuuksia moneen suuntaan 

Väestön ikääntyessä kansallisena tavoitteena on, että iäkäs ihminen voi asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään – jopa elämänsä loppuun asti. Hiljattain oman yrityksen perustanut Nina Ranttila täydentää nyt kotihoitopalveluita tuottavan Hopeahelmi Hoivapalvelut Oy:n mahdollisuuksia palvella ikäihmisten tarpeita vieläkin paremmin.

Yhteistyö avaa mahdollisuuksia moneen suuntaan  | Terveys | Kotiseutulainen

Forssan keskustassa, Puistolinnassa, katutason liikehuoneistossa, Hopeahelmi Hoivapalvelut Oy:n liiketilassa loistaa kutsuvasti valot. Ikkunan edessä on vanha keinutuoli, joka tuo mieleeni isomamman olohuoneen. Paikalla on yksi Hopeahelmen viidestä yrittäjästä; toimitusjohtaja Kirsi Uusimäki sekä Kotipalvelut Ninan yrittäjä Nina Ranttila.

Ranttila on työskennellyt osastofarmaseuttina Varsinais-Suomen yhtenäispäivystyksessä. Hän on toiminut yrittäjänä elokuusta asti ja yrittäjän polulle hän lähti samaisista syistä kuin Hopeahelmeläiset.

– Kyllästyin ainaiseen kiireeseen ja huonoon henkilöstöjohtamiseen. Ikäihmiset ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja halusin omalta osaltani auttaa heitä kotona pärjäämisessä. Perhe ja koti löytyy Tammelasta, joten halusin työllistyä tälle seudulle, Nina Ranttila kertoo.

Kun ihminen ei enää pärjää itsekseen ja tarvitsee arjesta selvitäkseen hoivaa ja huolenpitoa, hän voi saada sen omassa kodissaan.Kotihoito koostuu usein julkisten ja yksityisten tahojen tuottamista palveluista.Forssan seudulla julkinen ja yksityinen kodinhoito tukevat toisiaan ja tekevät tiivistä yhteistyötä. Asiakas valitsee, hankkiiko palvelut julkiselta puolelta vai yksityisyrityksen kautta. 

Hopeahelmi Hoivapalvelut Oy:n tasavertaisina yrittäjinä toimivat Kirsi Uusimäen lisäksiterveydenhuollon ammattilaiset Pia Heino, Kati Järvinen, Outi Koivula ja Salla Soineva.

– Oma yrityksemme antaa meille mahdollisuuden tehdä asiat omalla tavallamme ja asiakkaiden toiveita ja ihmisarvoa kunnioittaen. Meistä jokaisella on omat erikoisosaamisalueemme ja saamme arvokasta synergiaetua myös Ninan kokemuksesta farmaseuttina, Kirsi Uusimäki sanoo.

Yrittäjien yhteiset arvot

Tällä hetkellä kotihoidolle riittää kysyntää ja tulevaisuudessa lisäkäsillekin voi tulla tarvetta. Kotipalvelut Ninan ja Hopeahelmen hedelmällinen yhteistyö pohjautuu vuosikymmenten ammatilliseen kokemukseen sekä kumppanusten väliseen tuttuuteen.

– Meillä on yhteinen arvopohja. Kotihoitopalvelut tuotetaan luotettavasti ja laadukkaasti tarjoten kiireetöntä hoivaa asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Meillä on aikaa auttaa kauppa–, apteekki– ja lääkärireissuilla, kylvettää, siivota ja seurustella. Hopeahelmen ammattilaiset hoitavat sairaanhoidollista ammattitaitoa vaativat asiakaskäynnit, Nina Ranttila kertoo.

Hopeahelmessä työskentelee yrittäjien lisäksi muutama tuntityöläinen. Heidän avullaan saadaan järjestettyä lomat ja edistettyä tekijöiden työhyvinvointia.

– Työhyvinvoinnista huolehtiminen on meille erityisen tärkeää. Se, että yrittäjät ja työntekijät viihtyvät ja jaksavat työssään on ensiarvoisen tärkeää. Meillä ei ole kiire ja Hopeahelmen asiakasmäärät pidetään sellaisina, että pystymme jatkossakin pitämään palvelulupauksestamme ja työtekijöidemme hyvinvoinnista huolta, Kirsi Uusimäki sanoo.

– Yrittäjänä saamme toteuttaa itseämme ja tehdä työtä omalla tavalla, täydellä sydämellä. Mielestäni iso osa työhyvinvointia on myös se, että tuntee asiakkaat ja heidän tapansa ja toiveensa. Tuttu hoitaja on tietenkin etu myös hoidettavalle asiakkaalle.

Teksti ja kuvat Sari Silvennoinen

Aiheeseen liittyviä juttuja