Jorma Korhonen tähtää MM-kisoihin fysikaalisen verisuoniterapian tuella

Nyt 54-vuotias Jorma Korhonen ei ole juuri kroppaansa säästellyt, hän on treenannut ja kilpaillut kamppailu- ja voimalajeissa monipuolisesti vuosikymmeniä. Jorma hoitaa päivätyökseen ylipalomiehen virkaa, joten vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta ole voinut välttyä myöskään työssä. Nykyisin hän toimii työsuojeluvaltuutettuna Helsingin palo- ja pelastuslaitoksella.

Jorma Korhonen tähtää MM-kisoihin fysikaalisen verisuoniterapian tuella | Terveys | Kotiseutulainen

Jorman lajikirjo on ollut vuosien varrella mittava: kuulantyöntö, kiekonheitto, moukarinheitto, paini, painnonnosto, amerikkalainen jalkapallo sekä sumopaini. Mitaleitakin on vuosien varrella kertynyt mukavasti. Amerikkalaisen jalkapallon saavutuksena on ollut neljä Suomen mestaruutta. Kaikkiaan SM-kultamitaleita on kertynyt yhdeksän kappaletta ja sumopainista kolme MM-kultaa sekä pronssia vuonna 2000 .

Vuonna 2001 Jorma lähti Japaniin sparraamaan sumopainin ammattilaisia. Polven rikkouduttua hän joutui hylkäämään sumopainijan urahaaveet ja palaamaan Suomeen. Myös toinen polvi alkoi oireilla monien vuosien rasitusten jäljiltä. Polvia leikattiin sittemmin 13-14 kertaa monista eri syistä: etu- ja takaristisiteet olivat revenneet, lumpio haljennut, kierukat rikkoutuneet tai ristisiteitä piti kiristää. Alkoi parikymmentä vuotta kestänyt polvien kuntouttaminen, monet konstit olivat käytössä. 

− Mietin pahimpina hetkinä, voinko jatkaa enää palomiehen työtäkään. Kuntoutuksen ja särkylääkkeiden voimalla on kuitenkin eteenpäin menty. Polvikivut ja -säryt ovat haitanneet harjoittelua, mutta lajeja vaihtamalla ja harjoittelua säätämällä olen jollakin tavalla onnistunut.  

Jorma päätti herätellä taas nuoruuden lajejani kuulaa, kiekkoa ja moukaria, kun kamppailulajit ei enää onnistuneet. Tuloksena tuli hopeaa kuulantyönnöstä poliisien ja palomiesten vuoden 2017 MM-kilpailuista. Vuoden 2019 palomiesten MM-kisoista tuli kultaa niin kuulasta, kiekosta kuin moukaristakin!

Jorma Korhonen tähtää MM-kisoihin fysikaalisen verisuoniterapian tuella | Terveys | Kotiseutulainen

Apua polville fysikaalisesta verisuoniterapiasta

Polvet ovat vaivanneet Jormaa yli parikymmentä vuotta. Nyt polvisärkyihin on kuitenkin löytynyt apua fysikaalisesta BEMER-terapiasta ja monipuolisempi treenaaminen onnistuu taas.

– BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua, kertoo Tuula Saarela.

− Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena.
Terapialaite on EU:ssa hyväksytty lääkinnällisenä itsehoitolaitteena, sen teho perustuu sähkömagneettiseen impulssiin, joka vaikuttaa pienimpien verisuonien vasomotion liikkeeseen. 

Fysikaalinen Bemer-terapialaite kotiin kokeiluun

BEMER-terapiaan Jorma tutustui marraskuussa 2020. Vaikka hän oli alkuun hiukan epäuskoinen, päätti hän kuitenkin kokeilla hoitoa. kun hän otti laitteen kotiinsa päivittäiseen koekäyttöön Tuula Saarelan opastuksella, alkoi tuloksia tulla.

− Parin viikon jälkeen huomasin, ettei polviani särjekään, enkä ollut ottanut särkylääkettä päiviin – mitä ihmettä! Olen syönyt kymmenen vuotta särkylääkkeitä lähes päivittäin ja nyt syön enää vain muutaman kerran kuussa kovien jalkaharjoitusten jälkeen. Laitteella on kyllä uskomaton vaikutus! Suosittelen kokeilemaan hoitoa – mutta vähän kärsivällisyyttä tarvitaan.

Kun hoitoa ei tunne sitä otettaessa ja kun tuloksiakin saa vähän aikaa odotella, pitää hoidon kanssa olla kärsivällinen. 

− Päivittäisellä käytöllä tuloksia kuitenkin alkaa tulla. Näin ainakin oman kokemukseni mukaan, jatkaa Jorma Korhonen.

Somerolla terapiaa pääsee kokeilemaan Helmen tiloissa ja TNsportissa. Laitteen voi myös vuokrata kotiin kokeiluun. Vuokraus on helppo tapa testata mitkä ovat Bemer- terapian vaikutukset itselle. Laitteen voi hankkia myös omaksi, jolloin siitä hyötyvät kaikki perheenjäsenet. Jopa kissat ja koirat, jotka mielellään hakeutuvat hoitoalustalle, kun se laitetaan päälle.

Aiheeseen liittyviä juttuja