Isänpäiväkonsertti Somerolla

Someron Kulttuuri järjestää Isänpäivän konsertin Kiiruun talolla sunnuntaina 13.11. klo 15.00.

Isänpäiväkonsertti Somerolla | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Salolaiset muusikot viulisti Marjatta Ilomäki, pianisti Henni Isojunno sekä sellistipariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen esittävät monipuolisen ja mielenkiintoisen ohjelman, joka sisältää niin rakastettuja suomalaisia säveliä kuin tunnettuja klassikkoja.

Säveltäjänimistä mainittakoon mm. Sibelius, Melartin, Schubert ja Beethoven.

 Marjatta Ilomäki opettaa tällä hetkellä somerolaisia pikkuviulisteja Kiiruun talolla ja Anna-Maaria ja Olli Varonen ovat useaan kertaan esiintyneet Somerolla. Kuluneen syksyn aikana konsertin muusikot olivat mukana erittäin hyvin vastaanotetussa Soivat kylät –konserttisarjassa, joita pidettiin Salon eri kylissä.

Marjatta Friedrun Ilomäki  on palkittu useissa kamarimusiikkikilpailuissa. Kamarimuusikkona Ilomäki on esiintynyt viime aikoina runsaasti Isojunnon, Varosten sekä Rauvalan ja Vänttisen kanssa. 

Pianisti Henni Isojunno  työskentelee mm. Salossa, Halikon Musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtajana ja pianonsoitonopettajana. Isojunno on konsertoinut Suomessa ja Keski-Euroopassa kamarimuusikkona mm. Olli ja Anna-Maaria Varosen, Marjatta Ilomäen, oboisti Anni Varosen sekä oopperalaulajien Saara Rauvalan ja Jussi Vänttisen kanssa.

Anna-Maaria Varonen  on esiintynyt kotimaisten konserttien lisäksi useissa Euroopan maissa. Anna-Maaria toimii myös yhteisömuusikkona, kiertäen päiväkodeissa esittämässä Kansansaduista säveliksi -sarjaa sekä hoivakodeissa Musiikilla muistoihin -sarjaa. Anna-Maaria on Suomen Kodály-seuran hallituksen jäsen ja Suomen Solistiyhdistyksen jäsen.

Olli Varosen  esityksiä on niin sellistinä kuin jousiorkesterin johtajana tallennettu 11 CD-levylle. Olli on Suomen Kodály-seuran hallituksen puheenjohtaja ja Suomen Solistiyhdistyksen jäsen. Ennen salolaistumistaan Olli toimi Helsingin Kaupunginorkesterin sellistinä sekä myöhemmin Jyväskylässä konservatorion sellonsoiton lehtorina ja ammattikorkeakoulussa musiikin koulutuspäällikkönä.

Anna-Maaria ja Olli Varonen tunnetaan myös 22 vuotta toimineena selloduona, joka kotimaan lisäksi on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa sekä Senegalissa. Lähes tuhannen live-esiintymisen lisäksi duo on julkaissut 4 CD-levyä sekä musisoi yhteislevyllä gospellegenda Jaakko Löytyn kanssa.

Aiheeseen liittyviä juttuja