Nuutajärven Lasikylään uusi yhteismyymälä 

Nuutajärvi Shop on yhteismyymälä, jossa on esillä lukuisten kylän taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten tuotteita. Myymälä osittain paikkaa syyskuussa toimintansa keskeyttäneen lasimyymälä NuGO Shopin jättämää aukkoa. Erojakin on.

Nuutajärven Lasikylään uusi yhteismyymälä  | Taide | Kotiseutulainen

– Nuutajärvi Shopissa myydään lasia mutta myös tuotteita monipuolisesti eri materiaaleista, esimerkiksi keramiikkaa ja sepän töitä, kertoo myymälää luotsaava pitkän linjan lasitaiteilija Lea Swantz.

Nuutajärvi Shop toimii paitsi myymälänä, myös Swantzin työtilana, jossa työskentelyä saa seurata. Swantz on yksi Suomen arvostetuimmista lampputekniikan taitajista. Lampputekniikassa lasia sulatetaan pienellä liekillä ja muotoillaan metallitikun ympärille. Sulaa lasia voi muotoilla ja koristella monin eri tavoin, esimerkiksi helmeksi.

– Järjestän Nuutajärvi Shopissa myös lasihelmikursseja ja työpajoja, ja ensimmäisen kerran helmentekoa saa tulla kokeilemaan jo lauantaina 22.10., Nuutajärven Lasikylän avointen ovien päivänä, 30 euron hintaan, Swantz kertoo.

Avajaisista alkaen Nuutajärvi Shop on auki keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–17 ja toimii myös turisti-infona. Myymälässä kannattaa poiketa, jos arvostaa kotimaisia tuotteita ja etsii esimerkiksi lahjaa tai tuliaista. Kaikki tuotteet on valmistettu Nuutajärven Lasikylässä.

Paikallisten ja laadukkaiden tuotteiden lisäksi Swantz kiinnittää huomiota myymälän tunnelmaan.

– Haluan luoda myymälästä rennon ja mukavan kylän kohtaamispaikan, johon voi astua sisään matalan kynnyksen yli vaikkapa juttelemaan Lasikylän ajankohtaisista asioista. 

Nuutajärven Lasikylään uusi yhteismyymälä  | Taide | Kotiseutulainen

Aiheeseen liittyviä juttuja