Seppo Alanissi: Soilspace – Maatila

Galleria Moletin syys-lokakuun näyttely on Seppo Alanissin ”Soilspace – Maatila” . Näyttely koostuu pääasiassa tussipiirroksista vuosilta 2020-2022. Piirroksissa spekulatiiviset pohdinnat yhdistyvät pikkutarkkaan piirrosjälkeen, joka jäljittelee luonnosta löytyviä tekstuureja.

Seppo Alanissi: Soilspace – Maatila | Taide | Kotiseutulainen

− Maaperä on meille vierasta avaruutta. Entä jos pyrkisimme maahan yhtä hanakasti kuin avaruuteen? Ajatus maasta ja maaperästä avaruutena on outoudessaan kiehtonut minua viime aikoina. Teoksiini on hiipinyt maaperän aineksia: mätänevää puuta, kiviä, juuria. Nämä esiintyvät erilaisina tekstuureina, samanaikaisesti dekoratiivisina mutta myös symbolisina elementteinä, määrittelee Alanissi näyttelyn teeman. 

Seppo Alanissi (s. 1979, Multia) on valmistunut taidegraafikoksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Hän asuu ja työskentelee Teijon kylässä Salossa.

Näyttely on avoinna 27.9. – 16.10.2022

Galleria Moletti, Forssan museo

Aiheeseen liittyviä juttuja