Hyvää mieltä ja onnistumista

Esimerkiksi näillä sanoilla voisi kuvailla forssalaisen kuvataiteilijan Tarja Lahden taidetta.

Hyvää mieltä ja onnistumista | Taide | Kotiseutulainen

Kaikki alkoi posliinin maalauksesta.

− Harrastin posliininmaalausta yli viisitoista vuotta -80-luvulla. Toki olin jo sitä ennen ollut innokas piirtämään ja maalaamaan. Kun lapset syntyivät, taiteilu jäi pakostakin taka-alalle, kunnes tartuin taas pensseliin 2000-luvun alkupuolella. Kävin jopa muutamia kuvataidekoulun kursseja, Tarja kertoo.

− Ensimmäisen enkelitaulun maalasin äidilleni joululahjaksi, hän oli tuolloin vakavasti sairaana ja vietti pitkiä aikoja sairaalassa. Taulun nimi oli “ Toivon tähti”, se toi hänelle lohtua ja lämpöä sairaalan steriilissä ilmapiirissä. Sen jälkeen enkelit ovatkin kulkeneet tauluissani vahvasti mukana, hän jatkaa.

Hyvän mielen taidetta

− Kauneushan on katsojan silmissä, ja omaa silmääni miellyttää erityisesti tietyt värit, kuten liila, sininen ja vaaleanpunaisen eri sävyt. Jokainen voi itse päättää näkeekö kuvissani enkeleitä vaiko keijuja. Päätavoitteenani on tuottaa hyvää mieltä ja erilaisia tunnelmia ihmisten koteihin. Toivoisinkin ihmisten löytävän tauluni juuri sisustusmielessä, vinkkaa Lahti.

− Monet teoksistani ovat hyvin sadunomaisia, eräskin isoäiti osti pinkin enkelitaulun tyttärentyttärelleen lahjaksi. 

Siitä jäi erityisen hyvä mieli, Tarja hymyilee ja jatkaa,

− Päästyäni Suomen Taiteilijat Ry:n jäseneksi arsvosteluraati sanoi kuvieni sopivan oivasti vaikkapa  jonkin satukirjan kuvitukseksi. Sekin on todella kiehtova ajatus.

Forssasta Milanoon

Yksi Tarja Lahden tauluista on milanolaisen gallerian näyttelyssä. Miten se tapahtui?

− Sain Instagramiin viestin milanolaiselta galleristilta, joka oli kovin ihastunut tauluihini. Hän pyysi mukaan näyttelyyn, joka järjestettiin samaan aikaan Milanon muotiviikkojen kanssa. Lähetin hänelle teoksen “Valoa kohti”. Näyttely järjestettiin digitaalisena eli kuva taulusta riitti, Ostajaa ei vielä ole löytynyt, mutta seuraajia eri maista on tullut paljon lisää ja toinenkin näyttelykutsu, tällä kertaa Roomaan, Tarja Lahti iloitsee.

Tarja Lahden teoksista löytyy usein enkeleitä ja keijukaisia, tuulessa huojuvia hahtuvia ja abstraktimpia osia. Tauluilla luo helposti kotiin uutta ilmettä ja värimaailmaakin voi muuttaa asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Töistä on tehty myös postikortteja ja printtejä. Tarjan taiteeseen voi tutustua osoitteessa www.kaikkeakaunista.fi

Teksti ja kuvat: Tuija Brooker

Aiheeseen liittyviä juttuja