Tanja Härmän kolmas ja viimeinen paratiisi

Moletissa esillä oleva Kolmas ja viimeinen paratiisi -näyttely on forssalaisen Tanja Härmän kaikkien aikojen kolmas ja viimeinen Paratiisi. Seuraavia yksityisiä näyttelyitä ei ehkä enää ole tulossa, koska Härmä on tällä hetkellä sitä mieltä, että ei ole enää mitään sanottavaa.

Tanja Härmän kolmas ja viimeinen paratiisi | Taide | Kotiseutulainen

− Mun tekeminen lähtee aina siitä, et mulla on muka jotain tärkeetä sanottavaa; kuvallistaen yhdistää psykologinen ja käsityöllinen aspekti, esittää joku juttu, mikä herättää ajatuksia. Tutkivat visuaaliset sommitelmat edustavat esteettistä ja muuttuvan todellisuuden hetkellisyyttä, keskeneräisyyttä ja hullunkurista vakavuutta, Taina Härmä kertoo.

Sisääntuloaulan seinällä on ‘työhuonekollaasi’, jossa aiheena on Forssa ja se, kuka historiaa kirjoittaa.

− Forssa siksi, että kaikki nää vuodet, mitä tässä rakkaassa Kauppalassa on asunu, mä oon samaan aikaan rakastanu ja vihannu tätä paikkaa. Ihmetelly, kyseenalaistanu, syyttäny ja palvonu, ja meille on muodostunut käsittämättömän läheinen suhde. On päiviä, jolloin me tunnetaan toisemme aivan liikaa. 

Härmälle ominaisinta on romanttisrealistinen kollaasitaide. Töissään hän käyttää paljon kierrätysmateriaaleja, tekstiiliä, kukkia ja muita esineitä. Härmä luonnehtii itseään tutkivaksi visualistiksi ja viestijäksi, yhdistellen uteliaasti ja epäsovinnaisesti asioita kuin ‘Liisa Ihmemaassa’.  Monituisuudesta ja eklektisyydestä vastaa taustakoulutukset, kulttuuri- ja taidehyvinvoinnin YAMK, ja vaatetussuunnittelumaailma. 

Galleria Moletti, Forssan museo avoinna ti-pe klo 10-16 ja la-su klo 12-16, 1.9 alkaen klo 10-14.

Aiheeseen liittyviä juttuja