Wiksbergin kartanon viljelypalstat avaa kesänäyttelytilan 

Wiksbergin kartanon viljelypalstojen tavoite on, vuoden 2024 toimintasuunnitelman mukaan, avata tulevana kesänä kartanon entisen talousrakennuksen yläkerran näyttelytila, jonka nimeksi on tulossa Wiksbergin taidevintti.

three silver paint brushes on white textile

Seitsemän vuotta kestäneen kunnostustyön aikana on uusittu palanut katto, rakennettu uusi välipohja, korjattu yläkerran ikkunat, tehty uudet portaat yläkertaan ja asennettu ulkopuolinen hätäpoistumistie. Yläkerran näyttelytilaan johtavien huoneiden seinät on savirapattu ja lattiat savivalettu vanhoja menetelmiä käyttäen. Tavoitteena on järjestää tilassa kolme kesänäyttelyä. 

Tukea yhdistys on korjaustyöhön saanut Forssan kaupungilta, Hämeen ely-keskukselta, Museovirastolta, LounaPlussalta, Lounais-Hämeen Kotiseutuyhdistykseltä sekä useilta yksityisiltä yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Forssan ammatti-instituutin rakennusalan opiskelijat korjasivat välipohjan ja Tampereen yliopiston arkkitehtiopiskelijat rappasivat alakerran kolmen huoneen seinät ja valoivat lattiat.

Wiksbergin kartanon viljelypalstojen puheenjohtajana jatkaa Ilppo Aaltonen, varapuheenjohtajana ja talkoovastaavana Heikki Tanski, sihteerinä Ilkka Palsa ja tiedottajana Arja Kanerva. Palstaviljelyvastaavina toimivat Suvi Nuutinen ja Asko Vuorinen. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Hannu Rekunen, Outi Rämö ja Raili Tuovila.

Wiksbergin taidevintin tukikonsertti 

Näyttelytilan kuntoon saattamiseksi yhdistys järjestää, viime vuoden tapaan, Wiksbergin taidevintin tukikonsertin Forssan Työväentalossa lauantaina 17.2. klo 19 alkaen. Puuhamies Matti Rinteen kokoamassa ohjelmassa esiintyvät Idols-kilpailija Kristian Meurman & Tapio Niemelä, forssalais–loimaalainen Zatopek, Ovimiehet plays The Doors ja Skeba & Anssi.

Lippujen ennakkomyynti Kehystämö Thomsson 20 euroa ja ovelta 25 euroa.

Aiheeseen liittyviä juttuja