Susikkaan kylällä järjestetty musiikkitapahtuma oli menestys

Ensimmäinen laatuaan ollut tapahtuma keräsi Pelimannimusiikin ystäviä sankoin joukoin kuuntelemaan musiikin taitureita Susikkaan kylätalolle. Myös kylätalon pihapiirissä sai nauttia taidokkaasta soitosta ja laulusta pitkin päivää. Kylätoimikunnan puheenjohtaja Päivi Kangasniemi on hyvin tyytyväinen tapahtuman onnistumiseen. Tapahtumaan oli saatu talkooväkeä 40 henkilöä. Toiveena olisi että tulevaisuudessa pystyttäisiin taas tapahtuma järjestämään.

Susikkaan kylällä järjestetty musiikkitapahtuma oli menestys | Musiikki | Kotiseutulainen

Esiintyjiä laajalla skaalalla ja ikähaitarilla

Voi sanoa että esiintyjien ikähaitari oli laaja, lähes vauvasta vaariin. Nuorin viuluviikari kun oli 3-vuotias ja vanhimmat jo kypsään ikään ehtineitä ammattilaisia. Oli kuultavaa haikean mollivoittoisista kappaleista ratkiriemukkaaseen sanojen ja sävelten ilotulitukseen! 

Paikkakunnan omat taiturit, sisarukset Sanna ja Kalle Mansikkaniemi Rokasahureineen ovat ammattilaisia musiikkimaailmassa. Mm. Toijalasta lähtöisin oleva, nykyään Helsingissä asuva muusikko, Olli Kari, on vuonna 2011 valmistunut Sibelius Academy Nordic Master in Folk Music koulutusohjelmasta (NOFO) musiikin maisteriksi. Rokasahureissa Susikkaalla soitti myös Virolainen Raido Lill. Loimaalainen Lauluyhtye Ämmät äänessä antoi vahvan näytön kansanlaulujen hulvattoman hauskasta tulkinnasta. Todellinen pikkuhurmuri Lauri 3 v. on Kalle Mansikkaniemen poika ja innokas viulun soittaja! Lisää on siis tulossa Mansikkaniemen suvusta soittajia!

Teini-ikäiset komeat kaverukset Martti Intonen ja Onni Pelo ovat kumpikin hakeneet harmonikan soitonopetusta Salon musiikkiopistosta, opettajanaan Maritta Saira. Onni kertoo aloittaneensa soittamisen 5-6-vuotiaana. Myös Martti on soittanut jo vuosia. Molemmat pojat ovat lähtöisin musikaalisista suvuista. Esimerkiksi Martin isoisä Antero Ylitalo tunnetaan Susikkaan Sohlojen Haitaristina ja isoäiti laulaa samassa kokoonpanossa. Myös Martin äidillä, Tarja Intosella, on musiikkitausta. Onni Pelon isä on Tenori Roope Pelo ja laulaa mm. Virtuoso lauluyhtyeessä. Hänen äitinsä, Malla Pelo vaikuttaa SwingingMamas yhtyeessä. Sekä Martilla että Onnilla on tähtäimessä musiikin ammattilaisuus. Pojat saivat Susikkaalla paljon kehuja yleisöltä. Pääesiintyjät eli Purppuripelimannit on Konsta Jylhän perustama ja valtakunnan tasolla Pelimannimusiikissa huipputasoa.

Kaikki esiintyjät, pääesiintyjistä paikallisiin olivat mannaa korville!

Teksti ja kuvat Anne Suurkonka

Aiheeseen liittyviä juttuja