Kamarimusiikin helmiä Kiiruun talolla

Sunnuntaina 12.3. klo 15.00 kuullaan Someron Kiiruun talolla ihastuttava, juonnettu kamarimusiikkikonsertti. Ohjelmistossa on yleisön rakastama Franz Schubertin ”Arpeggione”-sonaatti sekä Robert Schumannin Fantasiestücke. Molemmat teokset ovat sello-piano -kirjallisuuden helmiä. Kun tähän lisätään suorastaan railakasta energiaa tihkuva Bartókin Romanialaiset tanssit, Cassadon Preludi-Fantasia sekä Palmgrenin helmeileviä pianosävellyksiä on elämyspaketti valmis.

Kamarimusiikin helmiä Kiiruun talolla | Musiikki | Kotiseutulainen

Esiintymään saapuu Duo Shine & Shadow eli sellotaiteilija Olli Varonen ja pianotaiteilija Virva Garam.

Niin Garam kuin Varonenkin ovat opiskelleet Sibelius-Akatemiassa sekä maineikkaassa Budapestin Liszt-akatemiassa. Heillä kummallakin on vuosikymmenten vankka kokemus konserttilavoilta sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhteistyön Garam ja Varonen aloittivat 2019, jolloin heidät myös valittiin Suomen Kodály-seuran puheenjohtajistoon.

Olli (1965) on esittänyt yli 1500 soolo-, solisti- ja kamarimusiikkikonserttia 14 maassa ja 4 maanosassa. Ollin konserttiura alkoi keväällä 1983, jolloin hän sai kiittävät arvostelut Helsingin Sanomissa, esitettyään 17-vuotiaana Sostakovitsin sellokonserton nro 1. Keskeisessä asemassa Ollin konsertoinnissa 2000-luvulla on ollut selloduo, jossa Olli soittaa puolisonsa Anna-Maaria Varosen kanssa.

Virva (1980) on yli 20 vuoden ajan konsertoinut niin soolo- kuin kamarimusiikkikonsertein kotimaassa ja laajalti Euroopassa. Muun muassa juuri ennen Someron konserttia Virva soitti yhdeksän konsertin kiertueen Saksassa yhdessä viulisti Mervi Myllyojan kanssa.

Myös duona Varonen ja Garam ovat herättäneet kansainvälisten asiantuntijoiden keskuudessa positiivista huomiota. Kotimaisten esitysten lisäksi Duo Shine & Shadow konsertoi viime vuonna Budapestissa ja tulevana kesänä duoa kuullaan Yhdysvalloissa.

Aiheeseen liittyviä juttuja