Maksuton koko perheen Jätteiden Yö viihdyttää Piippuaukiolla

Loimi-Hämeen Jätehuollon kierrätysteemainen tapahtuma Jätteiden Yö järjestetään Forssan Kehräämöalueella tulevana perjantaina 19.8.2022 kello 16-23. Tempauksella kannustetaan kaikenikäisiä kierrättämisen ja lajittelun pariin. Piippuaukiolla on mukavaa tekemistä ja ohjelmaa koko perheelle.

Tapahtumavastaava Katarina Ponkilainen ja Loimu-kettu toivottavat kaikki tervetulleiksi Jätteiden Yöhön!

Tapahtumavastaava Katarina Ponkilainen ja Loimu-kettu toivottavat kaikki tervetulleiksi Jätteiden Yöhön!

Punatiilien ympäröimällä Piippuaukiolla on tohinaa ja tapahtumajärjestelyt vauhdissa. Perjantaina piipun juurellekokoonnutaan viettämään jo perinteeksi muodostunutta kierrätysteemaista Jätteiden yötä. Forssassa Jätteiden Yötä on vietetty välivuositta jo vuodesta 2018 lähtien. Aiemmista vuosista poiketen tapahtuma on tämä vuonna järjestetty jo alkukesästä Loimaalla ja noin viikon päästä kierrätysteemaan sukelletaan Sastamalan vastaavassa tapahtumassa.

Jätteiden Yö on Loimi-Hämeen Jätehuollon kesätyöntekijä Katarina Ponkilainen on ollut vetovastuussa tämän vuoden tapahtuman järjestelyistä.

– Kierrätys ja lajittelu on koko perheen yhteinen asia, joten tapahtumassakin on otettu monen ikäiset kierrättäjät huomioon. Tempauksella on tarkoitus kannustaa ja opastaa yhä useampia innostumaan kierrättämisestä, Katarina Ponkilainen sanoo.

Tapahtuman avulla on alusta asti ollut tarkoitus jalkautua arjen keskelle, kuntalaisten pariin. Keskeisen sijainnin johdosta paikalle on helppo saapua myös pyörällä ja kävellen.

Ilmaisessa tapahtumassa on mahdollisuus kysellä LHJ:n asiantuntijoilta vinkkejä kierrättämiseen liittyen. Lapsille on maksuton pomppulinna ja hattaraa.Myös Loimu-kettu on paikalla ilahduttamassa lapsia ja lapsenmielisiä. Loimun kanssa voi vaihtaa halit, heittää ylävitoset tai napata kaverikuvan.

– Tunnelmaa nostamassa on ABGB livemusiikin muodossa. Lapsille on pomppulinna ja hattaraa sekä kirjastolla pääsee askartelemaan vanhoista kierrätyskirjoista kirjasiilejä. Piipun terassi on auki iltamyöhään ja palvelee niin janoisia kuin nälkäisiäkin.

Illan aikana myös alueen museoihin pääsee tutustumaan veloituksetta.

Arvokasta kokemusta

Loimi-Hämeen Jätehuollon kesätyöntekijä Katarina Ponkilainen on ollut vetovastuussa tämän vuoden tapahtuman järjestelyistä.

– Aika usein meillä on ollut tapana antaa suhteellisen ison projektin vetovastuu kausityöntekijöille. Niistä saa usein mielenkiintoista kokemusta tulevaisuuden varalle, LHJ:n viestintäpäällikkö Mirva Naatula kertoo.

Tulevana syksynä ahkeralla kesätyöntekijällä on alkamassa kolmannen vuoden opiskelut HAMKin kampuksella kestävän kehityksen koulutusohjelmassa. 

Kesätöihin LHJ:lle hän innostui hakemaan LHJ:n vetämän Jätehuolto-opintojakson myötä, joka kuuluu kestävän kehityksen opetussuunnitelmaan osana Kiertotalous-moduulia.

– Olen viihtynyt LHJ:llä erittäin hyvin ja Jätteiden Yö–tapahtuman järjestäminen on antanut minulle arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten. 

Teksti ja kuva Sarita Silvennoinen

Aiheeseen liittyviä juttuja