Katja Karisukin Lav juu kesähitti

Ypäjäläinen viihdelaulaja-lauluntekijä Katja Karisukki julkaisee vauhdikkaan hyväntuulisen, suomenkielisen kesähitin nimeltä Lav juu.

Katja Karisukin Lav juu kesähitti | Musiikki | Kotiseutulainen

Katja Karisukki on keikkaillut jo reilut 25 vuotta, niistä viimeisimmät tanssiorkesteri Fernandan valovoimaisena solistina. Hän on myös tuttu juontajakasvo niin tapahtumista kuin televisiostakin. Menestystä vuosien varrella on tullut laulukilpailuista, mutta myös sävellyskilpailuista. Katja kokeekin tekstien kirjoittamisen omakseen. 

− Rakastan tekstien kirjoittamista. Viimeisen neljän vuoden aikana olen antanut paljon aikaa näytelmätekstien kirjoittamiselle. Laulutekstit ovat jääneet vähemmälle. Nyt kuitenkin saan vihdoin tämän hyväntuulisen rakkauslaulun julkaisuun. 

Lav juu -kappaleen synty juontuu häihin, jossa huomattavan pitkä morsian oli löytänyt itselleen juuri saman pituisen sulhasen. Ajattelin, että tuossa ei ainakaan tule niskat kipeäksi pussaillessa. Tästä ajatuksesta syntyi biisin kertosäkeistö, ja myöhemmin ympärille säkeistöt. 

Lav juu on ensimmäinen yhteinen tuotanto monipuolisen muusikon Pasi Ketolan kanssa ja jatkoakin tullaan varmasti kuulemaan, Katja Karisukki iloitsee. 

Julkaisun laadukkaasta tuotannosta vastaa Finlanderssistakin tuttu multi-instrumentalisti Pasi Ketola. 

− Lav juu -biisin tuotanto Katjan kanssa on ollut miellyttävän saumatonta. Katja oli tehnyt kappaleesta itse kotona Rhythm and blues -tyylisen demon, joka kolahti heti. Onhan sellainen ollut aina lempimusiikkiani. Kappaleen tarttuva melodia ja mukava reipas meininki antoivat juuri sopivat siivet popahtavalle soul-sovitukselle. Erityismaininnan mielestäni ansaitsee singlen viimeistelty ulkoasu kansikuvineen, summaa Pasi Ketola lopputulokseen tyytyväisenä. 

− Lav juu sopii varmasti tanssijoiden jalan alle, matkamusiikiksi autoon ja juhlien tunnelman nostattajaksi. Toivottavasti myös eri radiokanavien musiikkipäälliköt löytävät tämän kappaleen ja ottavat soittolistoilleen. Lav juu kuunneltavissa kaikilla digialustoilla perjantaina 28.4.2023.

Kuva Tanja Pohjaranta.

Aiheeseen liittyviä juttuja