Helmessä buustataan naisellinen itsetunto

Muotiputiikki Helmi Someron keskustassa on paljon muuta kuin kauppa. Se on elämyskohde, jossa on vintage-henkisten ja klassisten vaatteiden, kenkien ja laukkujen lisäksi myös sisustus- ja lahjatavaraa. Siellä ei käydä vain ostoksilla.

Helmessä buustataan naisellinen itsetunto | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Ihan samalla tavalla Helmen omistaja Anita Hallapelto on paljon muuta kuin yrittäjä. Hän on Someron parhaimpia puolestapuhujia, vientituote siinä kuin paikallinen vetovoima. Hän on myös parhaimpia naisellisen itsetunnon buustaajia – ja siitä hän nauttiikin kaikkein eniten.

− Niin monella naisella on heikko itsetunto. Täällä kauneus ei ole koosta kiinni. Kun nainen pukeutuu klassiseen tai vintage-henkiseen mekkoon ja näkee kauneutensa. Se ilme, hymy, nauru, josta kuuluu uudenlainen hyvä olo, se on parasta, Anita Hallapelto kertoo.

Mukaan myös valoisaa asennetta

Muotiputiikki Helmessä on valtava valikoima. Helmellä on verkkokauppakin, mutta sen valikoima on vain pieni osa itse putiikin valikoimaa.

− Paljon teemme kauppaa myös Facebookin kautta, onhan meillä 28 000 tuhatta seuraajaa. 

Helmen asiakkaat tulevat pitkienkin matkojen päästä ostoksille ja kokemaan Helmen ainutlaatuisen tunnelman. Ja tietysti nauttimaan Anitan ja hänen henkilökuntansa hyväntuulisuudesta ja elämänilosta. Mukaan lähtee usein paljon muutakin kuin mekkoja tai takkeja, esimerkiksi valoisa asenne ja innostus.

Anita Hallapelto on erikoinen yrittäjä siinäkin suhteessa, että hänellä ei ole kilpailijoita.

− Minulla he on kollegoja. Me olemme Pohjoismaiden suurin vintage- ja klassisen muodin liike, meillä on valikoimissa tuhansia vaatteita, ja pelkästään kellohelmamekkojakin 200 erilaista mallia. Ei mitään massamuotia, joten asiakkaita on tullut aina Ruotsista asti. 

Kesäisin toki turistien liikkuessa asiakkaita voi olla mistäpäin maailmaa tahansa ja vieraskirjamme pursuavat eri paikkakunnista ja maailmankolkista, Anita kertoo yhä innoissaan työstään.Vaikka takana onkin jo pitkälti toistakymmentä vuotta liikkeen pitoa Someron keskustassa ja sitä ennen maatilalla. 

Ei muuten parane unohtaa, että kyllä Helmestä löytyy myös miehille vintagea ja klassista! Ja lapsille.

Someroa maailmankartalle

Ei ole ihme, että Somerolla sijaitseva Muotiliike Helmi oli mukana televisiosarjassa Egenland. Ja Anita Hallapelto oli mukana ideoimassa uuttakin tv-sarjaa, joka muutti matkalla muotoaan ja näkyy nyt 10-osaisena sarjana Alfa-tv:llä. Joka maanantai tulee uusi osa ja uusintoja pitkin viikkoa. Jos ensimmäinen osa meni ohi, sen löytää katsottavaksi vaikkapa Helmen Facebook-sivulta. Ylen sivuilta löytyy vielä Someron Egenland -jakso, jossa voi ihailla Anitaa ja pinkkiä Cadillacia.

Aiheeseen liittyviä juttuja