Rengaskaupassa selvittiin keväästä, syksy tuottaa huolta

Kevään rengasruuhkaan maailmantilanne aiheutti jonkin verran hankaluuksia. Joitain kokoja ja merkkejä ei ole saatu toimitettua ja näin asiakkaat ovat joutuneet tyytymään toisen valmistajan renkaisiin, mitä olisivat halunneet.

Rengaskaupassa selvittiin keväästä, syksy tuottaa huolta | Liikenne | Kotiseutulainen

– Mitään isompia boikotointeja Venäjän hyökkäys ei aiheuttanut, keskustelua kyllä käytiin. Talvirengassesongin osalta tilanne on vähän toinen. Venäjähän on suurin markkina-alue talvirenkaiden osalta. Sen rinnalla Pohjois-Amerikka, Skandinavia ja muu pohjoinen Eurooppa ovat pieniä merkitykseltään. Siksi lähes kaikilla valmistajilla on isoja tuotantolaitoksia Venäjällä, kertoo Jere Rantaniemi.

Rantaniemen TA-Renkaassa Forssan Hämeentiellä seurataan tilannetta rauhallisena mutta valmistaudutaan saatavuusongelmiin uusilla kuvioilla. 

– Päämerkkimme Bridgestonen talvirenkaistakin valtaosa valmistettiin Venäjällä, olemme varautuneet saatavuusongelmiin ottamalla rinnalle eurooppalaisen Falkenin. Falken on erittäin suosittu merkki Euroopan markkinoilla ja sillä on myös pohjoisiin oloihin sopivia malleja, myös nastallisina, jatkaa rengaskauppias Jere Rantaniemi.

Rengaskaupassa selvittiin keväästä, syksy tuottaa huolta | Liikenne | Kotiseutulainen

Syksyllä kannattaa olla ajoissa liikkeellä

– Lisäksi meillä on myös muiden valmistajien renkaita, itseasiassa lähes kaikkia merkkejä pystymme välittämään laajan yhteistyöverkostomme kautta. On kuitenkin todennäköistä, että syksyllä saatavuudessa tulee olemaan ongelmia joissain kokoluokissa. Nokialaistenkin ennakkotoimituksissa joitain kokoja on vähän ja edullisemmasta päästä hyvin rajallista tarjontaa.

Nyt jos koskaan kannattaa olla ajoissa liikkeellä, ostopäätöstä ei turhaan kannata lykätä. Rahoitustarjouksetkin ovat jo voimassa, päättää Rantaniemi.

Teksti ja kuvat: Olli-Pekka Jasu

Aiheeseen liittyviä juttuja