Tulevaisuus näyttää valoisalta Ypäjän Hevosopistolla

Heli Kivimäki-Mannerin tie Hevosopiston toimitusjohtajaksi on kulkenut sairaalasta erikoisrehutehtaalle, maataloustukkukaupan kautta elintarvikeketjuun ja sieltä Hevosopistolle. Koulutusten kirjo on myös mielenkiintoinen: Kivimäki-Manner on laboratoriohoitaja, maa- ja metsätieteiden maisteri (Agronomi) ja suorittanut myös Master of Business Administration -tutkinnon.

Tulevaisuus näyttää valoisalta Ypäjän Hevosopistolla | Kotiseutu | Kotiseutulainen

− Toimitusjohtajan työ on pääsääntöisesti hyvin arkista puurtamista, mutta toisaalta myös vaihtelevaa. Työ sisältää paljon suunnittelua, kokousten ja asioiden valmistelua, päätösten tekoa, erilaisia tapaamisia ja tapahtumia. Parasta työssä on motivoituneet ihmiset ympärillä ja että meillä on sama tavoite eli Hevosopiston menestyminen. Konkreettiset mahdollisuudet vaikuttaa asioihin. Haastavinta tällä hetkellä on rajallisten resurssien jakaminen. 

Iloa haasteiden keskellä

 Heli Kivimäki-Mannerin mukaan Hevosopistolla on nyt hyvä tekemisen meininki päällä ja paljon positiivisia asioita menossa. Mutta inflaatio ja Ukrainan tilanne eivät ole ohittaneet Hevosopistoakaan, joten ne tuo mukanaan omat haasteensa.

Opiskelijat ovat jo saapuneet taloon ja vilinää riittää. Perustutkinto-opiskelijat aloittivat 15.8. syksyn opinnot. Aloittavia opiskelijoita oli nyt syksyllä  yhteensä 110.

− Tulevaisuus näyttää  kokonaisuudessaan positiiviselta ja valoisalta, vaikkakin kaikilla alan oppilaitoksilla on osittain myös samoja haasteita tällä hetkellä. Olemme vahvistaneet tämän vuoden aikana opetusta ja rekrytoineet lisää opettajia sekä opon. Meille on hakenut myös aiemmin Hevosopistolla työskennelleitä henkilöitä ns. ” paluumuuttajina” takaisin.

Juhlavuosi tulossa

Tällä hetkellä työ vie Heli Kivimäki-Mannerin ajasta hyvin suuren osan. Silti hevoset ovat tärkeässä osassa myös vapaa-aikaa.

− Harrastan aktiivisesti ratsastusta ja omistan osuuden ravihevosesta. Hevoset ovat minulle tärkeä osa elämää ja hyvinvointia. Palaudun seuraamalla aktiivisesti lasten jalkapalloharrastusta. Ulkoilen ja lenkkeilen koiran kanssa , koetan myös ehtiä tapaamaan ystäviä.

 Hevosopiston toimitusjohtaja Heli Kivimäki-Manner haluaa toivottaa kaikki Kotiseutulaisen lukijat tervetulleeksi tutustumaan Hevosopiston mahdollisuuksiin. 

− Tervetuloa Hevosopistolle tutustumaan  ainutlaatuiseen alueeseen ja sen luontoon. Alueella toimii myös Hevosurheilumuseo. Meillä voi käydä lounaalla ja kahvilla tai vaikka tulla viettämään mukavaa päivää työporukalla, majoitusmahdollisuuksia on myös monenlaisia.

Meillä on ensi vuonna moninkertainen juhlavuosi, Ratsuväkiprikaatin ratsukoulu aloitti alueella 90 v. sitten, Finnderby kilpailu täyttää 50 vuotta ja Hevosopisto Oy 30 vuotta. Ja viikonvaihteessa kannattaa ehdottomasti tulla Hevosppiston suurimpaan tapahtumaan.

Viikonvaihteessa tapaamaan Kuninkallisia

Suomenratsujen Kuninkaalliset 1.-4.9.2022  on näyttävä ja mielenkiintoinen kisaviikonloppu Hevosopistolla. Tarjolla on monipuolisesti koulu- ja esteratsastusta joka päivä sekä mm. orikavalkadi lauantaina. 

− Vaikea nostaa mitään yksittäistä kilpailuluokkaa, mutta viikonlopun aikana ratkotaan esimerkiksi suomenhevosten ja pienhevosten este- ja koulumestaruudet. Kannattaa tulla katsomaan kilpailuja ja aistimaan tapahtuman tunnelma!

Heli Kivimäki-Mannerin mielestä huomio kannattaa kiinnittää erityisesti upeisiin suomenhevosiin sekä iloon, joka välittyy ja huokuu ihmisistä.

− Tapahtuman järjestäminen vaatii runsaasti työtä ja henkilöstöä jo ennen tapahtumaa sekä tapahtuman jälkeen, jotta asiat itse kilpailupäivinä sujuvat moitteettomasti ja että kilpailijat, hevoset sekä yleisö viihtyvät paikalla. Haluan jo tässä kohtaa kiittää tapahtuman eteen töitä tehneiltä henkilöitä. Tapahtumien toteuttaminen vaatii monipuolisen yhteistyön kiinteistöhuollosta eläinlääkäriin asti. 

 Kilpailijoita tulee ympäri Suomen. Tapahtuma on monen suomenhevosratsukon kesän ja syksyn kohokohta, jota odotetaan innokkaasti keväästä lähtien.

Suomenratsujen kuninkaalliset on vakiinnuttanut paikkansa ja on yleisömäärältään kesän suurin Hevosopiston järjestämä tapahtuma. Tämä vuosi on järjestyksessä 21. kerta kun tapahtuma järjestetään.

Aiheeseen liittyviä juttuja