Maatilan arki ja herkullista lähiruokaa – Avoimet maatilat tapahtumapäivä on täällä taas

Avoimet maatilat -Taste of Häme on lauantaina 13.7.2024 klo 11-16 Kanta- ja Päijät-Hämeessä kahdeksatta kertaa. Tapahtumapäivänä maatilat ja ruoka/juoma-alan yritykset avaavat ovensa vieraille. Vieraat pääsevät tutustumaan maatilan eläimiin ja tervehtimään tilallisia ja ruoka-/juoma-alan yrittäjiä. Mukaansa voi ostaa lähiruokatuotteita.

Maatilan arki ja herkullista lähiruokaa - Avoimet maatilat tapahtumapäivä on täällä taas | Kotiseutu | Kotiseutulainen

Tammelassa Pyhäjärven ratsastuskoulu Similän Ratsutilalla voi tutustua hevosiin ja poneihin sekä 1950 rakennettuun tallirakennukseen. Maksua vastaan käteisellä tai mobilepaylla pääsee koittamaan kärryillä ajoa ja talutusratsastusta. Ratsastuskoulun lisäksi tilalla on varsojen kasvatusta ja hevosavusteista toimintaa.

Lopella avaavat ovensa Suomen vanhin Mikkolan maatilan suoramyynti ja Syrjälän Marjatila. Mikkolan Suoramyynnissä on tarjolla tuoretta lähiruokaa. Tilamyymälässä on varhaisperunaa, jauhoja, hiutaleita, ryynejä ja kasviksia sekä mehuja ja hilloja. Maatilalta voi ostaa mukaan tai nauttia kahvilassa paikanpäällä aamulla leivottua leipää, pullaa, riisi- ja perunapiirakkaa tai tilalla valmistettua kermajäätelöä.

Syrjälän Maatilalla on myynnissä oman tilan tuotteita, Maa- ja kotitalousseuran herkullisia muurikkalettuja ja eläimiä ihasteltavina. Syrjälän Marjatilan avoimet ovet ovat Topenolla konepäivän yhteydessä.

Lähellä sinua

Forssassa on mahdollisuus tutustua OlutMyllyn pienpanimoon. Panimolla on tasatunnein klo 11-18 20€/henkilö panimokierros maistiaisineen. Panimo tuottaa selkeitä ja helposti lähestyttäviä makuja. Avoimet maatilat päivänä perheyrityksessä voi nauttia Mylläri -valikoiman oluita tai ostaa niitä ja OlutMyllyn mallasleipää mukaan ja tarjolla on myös kahvia, teetä, kahvileipää ja jäätelöä.

Jokioisilla on avoinna maksuton maatalouden ja luonnonvarojen tutkimuksen esittelypuisto. Puisto sopii kaiken ikäisille ja puistossa laiduntaa maatilan eläimiä kuten poneja, vuohia ja kanoja. Tapahtumapäivänä Makasiinikahvio palvelee kävijöitä ja esittelypuistoon on esittelykierroksia sekä suomeksi että englanniksi.

Urjalassa luomukarjatila Honkolan kartanossa pääsee ihastelemaan ylväitä Black Angus nautoja laiduntamassa, tekemään maukkaita lihaostoksia ja nauttimaan kesäkahvilan kotileivonnaisista.

Voit suunnitella oman näköisen ja makuisen retkipäivän tutustumalla kaikkiin kohteisiin verkkosivuilla tasteofhame.fi/taste-of-hame/

Teksti: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja