Kaija Aarikka ja Kaari Utrio ihastuttavat

Uusi matkailu- ja kulttuurikohde Someron Kulttuurigalleria avautui kesäkuun alussa ja sai ihastuneen vastaanoton. Ainutlaatuiset Kaija Aarikan –elämäntyö ja Kaari Utrio –näyttelyt herättävät kiinnostusta ja myös paljon muistoja vieraissa.

Kaija Aarikka ja Kaari Utrio ihastuttavat | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Kaija Aarikan näyttelyn teema tulee vaihtumaan vuosittain. Aarikan perikunnalla on lähes kaikki Kaija Aarikan suunnittelemat esineet tallessa ja niitä on heidän mukaansa noin 3000 kappaletta. Tämän vuoden teemana on Kaijan suunnittelemat lasi- ja messinkiesineet. Näyttelyn nimi on Jäähileitä kuutamolla. Jäähile on lasinen kynttilänjalka vuodelta 1970 ja Kuutamo on messinkinen kynttilälampetti vuodelta 1972. Vastaavaa kokoelmaa Kaija Aarikan töitä ei ole nähtävillä missään muualla.

 Kulttuurigallerian suojelija on kirjailija Kaari Utrio. Kaari Utrion näyttelyssä on esillä hänen ensimmäinen leikekirjansa vuosilta 1968-1972 ja uran 40-vuotisleikekirja vuosilta 2007-2008. Lisäksi vitriineistä löytyy esitelmien muistiinpanojen malliesimerkkejä, historiallisen romaanin suunnitelman muistiinpanot vuodelta 1999, kirjan eri muotoja, kirjallisen tuotannon esimerkkikappaleita, käännöksiä ja muuta aineistoa. Kaari epäili kovasti, että miten kirjailijasta voi tehdä näyttelyn, mutta totesi sitten itsekin, että tämähän on ihan kiinnostava!

Kaija Aarikka ja Kaari Utrio ihastuttavat | Kulttuuri | Kotiseutulainen

 Kulttuurigalleriassa on myös Perinnehuone, johon on koottu sodissa sekä suojeluskuntien ja Lotta Svärd -järjestön toiminnassa käytettyä aineistoa ja esineistöä. Lisäksi esillä on Someron kaupungin taidetta ja pieni puoti, jossa on myytävänä Aarikka-tuotteita, Kaari-kirjaa ja Someron kaupungin tuotteita.

Kulttuurigalleria on avoinna ke-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-16. Juhannusaattona ja juhannuspäivänä Kulttuurigalleria on suljettu.

Someron Kulttuurigallerian ylläpitäjä on Someron Kulttuuri ry.

Aiheeseen liittyviä juttuja