Syksyn avaa tango

Someron Kulttuurin syyskauden avajaiskonserttina kuullaan Tango del norte – Piazzolla 100 Kiiruun talossa ensi lauantaina.

Syksyn avaa tango | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Konsertti on kunnianosoitus suurelle tangon uudistajalle, Astor Piazzollalle, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Ohjelmassa on niin Piazzollan rakastetuimpia hittejä kuin myös vähemmän soitettuja helmiä tämän taidokkaan yhtyeen esittämänä.

Astor Piazzolla tunnetaan virtuoosisena bandoneonistina ja uuden tangon kehittäjänä. Hän yhdisti musiikissaan tangoon elementtejä klassisesta musiikista ja jazzista, minkä seurauksena syntyi aivan omanlaisensa tangon tyylisuunta, Tango nuevo eli suomeksi ”uusi tango”. Piazzolla sävelsi elämänsä aikana valtavan määrän musiikkia ja oli oman aikansa supertähti, esiintyen suurimmilla lavoilla ympäri maailmaa ja tehden yhteistyötä muiden huippumuusikoiden kanssa yli genrerajojen. Tänä päivänä Astor Piazzolla on varmasti maailmalla tunnetuin nimi tangomusiikin saralla.

Tango del norte on alansa ehdottomimmista huipuista koostuva yhtye, jonka taival on vuonna 2011 alkanut juuri Astor Piazzollan musiikista. Tämä kiertue juhlistaa samalla yhtyeen 10-vuotista uraa. Tango del norte on konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin, ja esiintynyt lisäksi Espanjassa ja Poznanin Tangofestivaalilla, Puolassa. Yhtyeen muusikot ovat olleet tango-opissa Buenos Airesissa ja Yhdysvalloissa, joissa he ovat saaneet ensikäden tietoa mm. Nestor Marconin, Julio Panen, Jose Colangelon, Pablo Estigarribian, Julián Peraltan ja Hector del Curton kaltaisilta tangon suurnimiltä. Näistä useat ovat tehneet aikoinaan yhteistyötä myös itse Astor Piazzollan kanssa. Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä ”Raíces de pasión”, yhdessä argentiinalaisen laulajan, Romina Biancon, kanssa ja kesällä 2018 julkaistiin duolevy, ”Solos & Duos”.

Tango del norte voitti heinäkuussa 2021 duo-kokoonpanolla  2. palkinnon kansainvälisessä Piazzolla-kilpailussa: ”Astor Piazzolla – Città di Trani”, joka järjestettiin Italiasta käsin Astor Piazzollan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. 

 Tango del nortessa soittavat Heikki Hämäläinen, sello,  Sami Pirttilahti, bandoneon  ja Ville Westergård, piano.

Konserttti la 4.9. klo 18.00!

Aiheeseen liittyviä juttuja