Elonkierto haastaa miettimään monimuotoista ruokaa SuomiAreenassa

Onko olemassa ruokavaliota, josta olisi helppo poimia sekä omaan elämäntilanteeseen että maapallon kestokyvyn rajoihin sopivat reseptit? Tähän etsitään vastausta Elonkierron järjestämässä keskustelussa Porin SuomiAreenassa heinäkuussa.

Elonkierto haastaa miettimään monimuotoista ruokaa SuomiAreenassa | Ruoka | Kotiseutulainen

– Ruokaan liittyvä keskustelu on vellonut viime aikoina yksittäisissä teemoissa. Nyt on noustava niiden yläpuolelle ja ajateltava ruokaa koko maapallon kannalta. Nämä kysymykset kuuluvat jokaisen ruokailijan pohdittavaksi”, toteaa Elonkierron Ystävät ry:n puheenjohtaja, prof. emerita Sirpa Kurppa.

Sirpa Kurpan mukaan ruokaan liittyvien ravitsemuksellistenja eettisten kysymysten vastaukset eivät siis löydy yksinomaan lähiruoasta tai kasvissyönnistä, sillä ruokaa on ajateltava laajan monimuotoisuuden kautta.

Elonkierto järjestää 14. heinäkuuta Porin SuomiAreena-viikolla paneelikeskustelun, jossa päättäjiä, maataloustuottajia ja kauppaa haastetaan miettimään, miten vahvistamme monimuotoisuutta niin ruoan tuotannossa kuin sen kuluttamisessa. 

– Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden kato näkyvät meidän kaikkien arjessa, ja niistä on aivan oikeutettua olla huolissaan. SuomiAreenassa nostammekin yhteisen kehittämisen kohteeksi monimuotoisuuden sietämisen ja toisaalta sen hyödyntämisen, Sirpa Kurppa kertoo.

Lisäksi Elonkierto ja Jokioisten kunta osallistuvat SuomiAreenan kansalaistoriviikolle, jossa tuodaan esiin koko Forssan seudun elämysmatkailu- ja retkeilytarjontaa sekä tietysti markkinoidaan hyviä asuinpaikkoja.

– Jos alueellisilla toimijoilla on halua tuoda esiin toimintaansa, niin esitteitä voi tarjota meille mukaan vietäväksi, Elonkierron Ystävien toiminnanjohtaja Miia Kuhanen vinkkaa.

Aiheeseen liittyviä juttuja