Tavataan puistossa – MLL järjestää leikkipuistotoimintaa 

Mannerheimin Lastensuojeluliitolla on monipuolista ja aktiivista toimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille ympäri vuoden. Haastattelussa MLL Loimaan leikkipuistovastaava Sofia Heikelä.

Tavataan puistossa – MLL järjestää leikkipuistotoimintaa  | Lapset | Kotiseutulainen

Mitä MLL Loimaa tarjoaa tänä kesänä lapsiperheille?

– MLL Loimaalla on koko kesän, itseasiassa ympäri vuoden, leikkipuistotoimintaa Marskin leikkikentällä. Paikalla on maanantaista perjantaihin leikinohjaaja klo 10-13. Lapsi voi tulla leikkipuistoon vanhempansa kanssa tai jos lapsi on yli kolmevuotias, hänet voi jättää leikinohjaajan valvontaan (max. 3 h), MLL Loimaan leikkipuistovastaava Sofia Heikelä kertoo.

MLL Loimaan jäsenille ja loimaalaisille valvottu puistomaksu on 2 €/lapsi ja sisaruksista 1 €/lapsi. Ulkopaikkakuntalaisille maksu on 5 €/lapsi. MLL Loimaa on vakuuttanut valvottuun hoitoon jätettävät lapset. Leikinohjaajan valvonnassa voi olla kerralla maksimissaan 13 lasta. Lapsilla tulee olla omat eväät ja vesipullo mukana. 

Mikä on mahdollistanut leikkipuistotoiminnan ympäri vuoden?

 – Loimaan kaupungin varhaiskasvatus eli kaupunki on halunnut tukea loimaalaisia lapsiperheitä osallistumalla leikinohjaajan palkkakustannuksiin. Meillä on lisäksi tiistaisin vapaaehtoistoimintaan pohjautuva iltapuisto klo 17-19 parittomilla viikoilla Marskin ja parillisilla Kitkonpuiston leikkikentällä. Iltapuistossa lapset ovat vanhempiensa vastuulla, Heikelä vastaa.

Leikkikenttätoiminnassa on aina säävaraus. Sateella Marskin leikkikentän mökissä luetaan ja piirretään. Toimintaa ei ole kuitenkaan rankkasateella tai myrskyllä turvallisuussyistä.

Milloin Loimaalla on alkanut ympäri vuoden kestävä leikkipuistotoiminta?

– Vuosikymmeniä sitten, omat lapseni ovat 8-10 -vuotiaita ja he ovat käyneet Marskin leikkikentällä nuorempana. Valvottu leikkipuistotoiminta antaa mahdollisuuden vanhemmille hoitaa asioita esim. käydä neuvolassa toisen lapsen kanssa tai käydä kaupassa. Vanhemmat saavat aikuiskontakteja ja lapset oppivat sosiaalisia taitoja, Sofia Heikelä kommentoi.

Tänä vuonna MLL Loimaa testaa ensimmäistä kertaa  lelulaatikkoa leikkipuistossa eli kun leikkipuistossa ei ole ohjattua toimintaa, puistossa on lelulaatikko, josta saa ottaa leluja leikkeihin. Leikin jälkeen lelut tulee palauttaa laatikkoon.

Mikä innosti sinut mukaan MLL:n toimintaan?

 – Olin itse mukana 1990-luvulla MLL:n lastenhoitokurssilla. Kun muutin takaisin Loimaalle innostuin kantoliinoista ja niiden solmimisesta. Sen kautta minua pyydettiin mukaan toimintaan. Pidän yhdessä tekemisestä, Heikelä toteaa.

MLL Loimaan kantovälinetreffit Marskin leikkikentällä ovat seuraavan kerran 5.7. ja 2.8. klo 17-19. Kantovälinetreffeillä saa opastusta ja kokeilla MLL:n kantovälinelainaamon tuotteita.

Lisäksi heinäkuussa on tulossa 25.-29.7. klo 10-12 Neulosviikko. Neulosviikko on kaikille avoin ja viikolla puisto koristellaan itse tehdyillä neuloksilla. 

Kirjoittanut Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja