Lähde retkelle – olet kokemuksia rikkaampi palatessasi

Mitä jos piristäisit itseäsi ja vaikka ystävääsi mukavalla retkellä. Voit valita maistuvan, kuninkaallisen, historiallisen tai suorastaan ruusuisen retken – tai vaikka kaikki! Forssan Matkatoimiston retket ovat hyvin järjestettyjä alusta loppuun ja retkien ohjelmat on rakennettu vuosien kokemuksella. Lähde mukaan viihtymään!

Lähde retkelle – olet kokemuksia rikkaampi palatessasi | Matkailu | Kotiseutulainen

Makumatkalla Saaristoon – herkkuja moneen makuun

Makumatkalla Saaristoon 9.6. pääset tutustumaan merimaskulaiseen tyrnimarjatilaan ja sen tuotteisiin, Voit ostaa mukaan tyrnimarjoja, -mehua ja -hilloa. Hunajatilalla maistelemme herkullista hunajaa. Matka jatkuu Rymättylässä sijaitsevalle luomutilalla, jossa kasvatetaan luonnonmukaisin menetelmin kasvihuone- ja avomaavihanneksia, marjoja ja kesäkukkia. Tilan omasta myymälästä voi ostaa mukaan kotiin vietäväksi herkullisia ja silmää hiveleviä tuliaisia: raikkaita vihanneksia, makeita marjoja ja kauniita kukkia.  Maittava saaristolaisherkkuja nautimme ravintola Pohjankulman noutopöydästä.

Silliperinnekeskus Dikselissä näyttely havainnollistaa sillinkäsittelyprosessin monet vaiheet merestä myyntipakkauksiin ja vanhat mustavalkofilmit kertovat kalastusmatkoista Jäämerelle ja Islantiin. Keskuksessa toimii monipuolinen kauppa, josta saa mm. silliä purkeissa sekä silliaiheisia kirjoja.  Hyviä makuja nautittavaksi pitkin päivää ja vielä kotiinkin tuliaisia!

Risteily Silja Europalla – koe ruusujen Visby

Visbynristeily Silja Europalla 17.7. ja 7.8. tarjoaa mahdollisuuden tutustua Visbyn hurmaavan kauniiseen kaupunkiin, sen ruusujen peittämiin taloihin, kiemurteleviin mukulakivikatuihin ja vanhan ajan kauppoihin. Ruutuikkunoita koristavat pitsiverhot, pihatilkkuja ja kujia kesäkukkien ryöpyt, ruusuköynnökset ja muratit. Sisäpihojen leivoskahviloissa on mukava levähtää putiikkikierroksen ja paikallisten käsityöhankintojen jälkeen.  Visby on yhtä aikaa sekä historiallinen, että modernia elämää sykkivä, todella rentotunnelmainen kaupunki. Monet suuntaavat Gotlantiin, Ruotsin aurinkoisimmalle saarelle, myös hienojen hiekkarantojen houkuttelemana. Päivän aikana retkiä tarjolla kävellen tai bussilla.

Lähde retkelle – olet kokemuksia rikkaampi palatessasi | Matkailu | Kotiseutulainen

Kuninkaalliseen tunnelmaan:  Villa Royal

Päivämatka Sastamalaan Villa Royaliin 11.6. sisältää Kuninkaallisen herkkulounaan barokkisalissa. Kierroksella tutustutaan rokokoosaliin, roomalaiseen kylpyläosastoon ja galleriashoppiin, jossa on mahdollisuus tehdä ostoksia. Kuninkaallisessa tunnelmassa nautitaan vielä iltapäiväkahvi tai tee tietenkin leivoksen kera., Ihana päiväretki antaa mahdollisuuden olla hetken aikaa ihan kuninkaallinen!

Hyrsylän Mutka ja Kasvihuone-ilmiö – kaksi maailmaa yhdellä retkellä

Hyrsylän Mutka ja Kasvihuoneilmiö – retki 3.6. alkaa Hyrsylän Mutkassa aamukahvilla. Kahviseurana on Aira Samulin, joka kertoo hyvin värikkäästä elämästään. Kun kahvit on nautittu, tutustutaan Hyrsylän Mutkan talonpoikaisantiikkiaittoihin sekä Lotta-, Marski- ja sotamuseoon. 

Sitten vaihdetaankin ihan toisiin sfääreihin, kun päästään lounaalle Kasvihuoneilmiöön. Siellä riittää lounaan jälkeen tutustumista – 1500 neliön ostosparatiisissa aika kuluu, mutta ostosaikaa on retkellä varattu mukavasti!

Aiheeseen liittyviä juttuja