Jos kotiseutumatkalle haluat mennä nyt…

Niin takuulla yllätyt, kun otat käteesi Forssan seudun matkailuoppaan 2021.
Olen ihan varma siitä, että siinä on jokaiselle jotain uutta. Ja yllätys on pelkästään se, että siinä on niin paljon. Haluatpa sitten lähteä pelaamaan frisbeegolfia tai laavuretkelle, niin kas, oppasta löydät mahdollisuudet ja paikat.

Jos kotiseutumatkalle haluat mennä nyt… | Matkailu | Kotiseutulainen

Oppaassa esitellään niin taidetta kuin tiedettä, mutta siinä on mittavasti ja näyttävästi esillä ilmoituksin myös paikallisia palveluja. Että ei tarvitse olla menossa matkailemaan maakuntaan, oppaan voi ottaa mukaan ihan ostosreissullekin.

Matkailijan opas kattaa koko Forssan seudun ja se lisää edelleen mielenkiintoa asiaan. Opashan on oikeasti ilmestynyt jo vaikka kuinka kauan, mutta monet uskovat sen olevan vain paikkakunnille eksyville turisteille – ei. Se on mainio opas myös paikallisille, koska helpostihan meiltä lipsahtaa se ”no eihän täällä nyt ole mitään erityistä” – lause, koska läheltä ei aina näe. Eikä osaa kyllä aina arvostaakaan asiaa, jonka näkee vaikka jokapäiväisellä työmatkalla – vaikka ei koskaan olekaan sattunut poikkeamaan ovesta tai veräjästä sisälle.

Matkailijan opas palvelee niin yksinäistä patikoijaa tulentekopaikkatietoineen, kuin lapsiperhettä, joka etsii tekemistä. Luontoa kaipaavalle on vaihtoehtoja, samoin elämysten etsijöille. Kerrostaloasujalle elämys voi olla maatilalla majoittuminen – aina joskus tekee niin hyvää, kun joku passaa ja saa elää ihan rouviksi ja herroiksi. 

Jos kotiseutumatkalle haluat mennä nyt… | Matkailu | Kotiseutulainen

Matkailijan oppaan löydät Forssan torin infopisteen lisäksi huoltoasemilta, matkailupaikoista ja netistäkin. Lataa vaikka taskuusi:

www.visitforssaregion.fi/client/forssa/userfiles/forssan-seudun-matkailijan-opas-2021-saavutettavuus.pdf  

Kotiseutu tutuksi somettamalla

Media-alaa opiskeleva Aamu Ahola, 19 v., päätyi unelmiensa kesätyöhön vähän vahingossa.

− Hain alunperin kesätöihin Kotipizzaan, mutta monien ruoka-aineallergioiden takia yrittäjä ei voinut minua palkata. Siitä viikon kuluttua sainkin sitten puhelinsoiton Mari Noromies-Wahlilta, joka on Forssan alueen matkailukoordinaattori. Hän oli saanut cv:ni Kotipizzasta, joka toimii samoissa tiloissa Forssan matkailuneuvonnan kanssa, Aamu kertoo. 

Mari huomasi, että kysymys oli media-alan opiskelijasta ja kysyi kiinnostaisiko kesätyö matkailuneuvonnan parissa. 

− Työhön liittyy paljon somepäivityksiä, matkustelua ja valokuvaamista. Mari ehdotti, että voisin kierrellä ympäri Forssan seutuja ja päivittää niistä tietoja esimerkiksi Forssan matkailun Facebook-sivuille, Forssa region -sivuille ja myös Forssan kaupungin nettisivuille. 

Aamu sai ohjeistuksena reissata eri paikoissa, tehdä niistä esittelyjä ja samalla kertoa niistä oma mielipiteensä. 

− Suunnitelmissani on mennä esimerkiksi Tammelan urheilukeskus Eerikkilään koko päiväksi ja tehdä siellä “my day” -video. Kohteen ei aina tarvitse olla mikään yritys tai virallinen paikka, voin somettaa vaikka vaan ihanasta puistosta tai mukavasta pyöräilyreitistä, Aamu jatkaa.

Jos kotiseutumatkalle haluat mennä nyt… | Matkailu | Kotiseutulainen

Työpäivät ovat itsenäisiä ja vaihtelevia.

− Toripäivinä eli tiistaina ja torstaina ja lauantaina olen torin infopisteessä opastamassa ja neuvomassa.  

Muina päivinä Aamu kiertelee ympäri seutua ja kirjoittaa/ somettaa kokemuksiaan. 

− Parasta tässä työssä on se, kun olen löytänyt ihania uusia paikkoja, joista en tiennyt mitään, vaikka olen paljasjalkainen forssalainen, Aamu nauraa.

Aamun matkailuvinkkejä voit lukea myös osoitteessa: aholaaamu02.wixsite.com/aholaphotography

Teksti ja kuva: Tuija Brooker

Aiheeseen liittyviä juttuja