Forssa pukeutuu kukkiin!

Forssan Kukkamarkkinat järjestetään taas kahden vuoden tauon jälkeen 21.5. Kyllä niitä on odotettukin, toteaa tapahtuman puuhamies evp. Holjanteri Erkki Tervomaa.

Forssa pukeutuu kukkiin! | Kotiseutu | Kotiseutulainen

Forssan Kukkamarkkinoiden tarkoituksena on tehdä Forssan toria tunnetuksi niin talousalueella kuin sen ulkopuolellakin. 

− Vaatimattomasti tavoitteemme on olla ykkönen toritapahtumissa, toteaa Erkki Tervomaa. 

– Forssan torilauantaithan ovat saaneet erityisesti kesäasukkaiden keskuudessa erittäinkin hyvän vastaanoton. Onhan tori kesällä paikka, jossa kaikki ex-paikkakuntalaisetkin kohtaavat vanhat tuttunsa. 

Tori on siis jo paikka, jossa tapahtuu paljon muutakin kuin ostosten tekoa. Siellä viihdytään kahviloissa ja turistaan tuttujen kanssa. 

− Kyllä sanoisin, että Forssan torilla käynti on aina seurustelutapahtuma. Mutta torilta saa myös ostettua monenlaista kotiinviemistä ja sekin on erittäin tärkeää, että ostosvalikoima on monipuolinen.

Kaksi palkintoa

Forssan Kukkamarkkinat ovat nimensä mukaisesti puutarha-, piha-, terassi-, parveke- ja mökkitapahtuma ja tori sanan mukaisesti on täynnä kukkia. Kukkamarkkinat avaa Forssan torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Juha Kauppila.

Kaksi palkintoakin jaetaan. Forssan eläväksi ja kauniiksi yhdistys palkitsee Forssan kaunistajan. Palkittu voi olla yksityishenkilö tai yhteisö ja kaunistus voi tapahtua hyvin monella tavalla. 

LC Flores kukittaa vuoden Floran. Hänen ansionsa voivat liittyä myös hyvin monenlaiseen toimintaan ja aktiviteettiin tai ansioihin. 

Paikalliset Martat opastavat näytöksessään laatikkoviljelyn saloihin – paljon hyvää ja hyödyllistä tietoa ja vinkkejä luvassa kotipuutarhureille.

Toritapahtuman musiikillisesta annista vastaa paikallinen Zetor, joka mainiosti hallitsee hyvin laajalla skaalalla viihdyttävää soitantaa.

Evp Holjanteri hoitaa päivän huutokauppaosuuden, jossa rahanteko ei ole pääasia, vaan hauskanpito.

− Perinteisesti huudettavana on tietenkin Jopo ja paljon amppeleita, mutta löytyyhän sieltä tapahtuman sponsoreiden lahjoittamia huudettavia, mm. lahjakortteja. 

Ostettavaa riittää

– Tori täyttyy kauppiaista. No, ei huolta, kyllä sinne asiakkaatkin mahtuvat, Erkki Tervomaa nauraa tuttuun tapaansa.

− Kyllä kiinnostusta on nyt ollut runsaasti. Kauppiaita on liki 50 ja kyllä löytyy monenlaista pihaan ja puutarhaan, terassille ja parvekkeelle. Ja herkkuja kotiin viemiseksi, niin pieniltä kuin isoiltakin valmistajilta. Eikä kuivin suin tarvitse olla, kahvilat ovat paikalla, totta kai!

Hyvää säätä luvassa

Evp. Holjanteri Erkki Tervomaa, Ilmatieteen laitoksen meteorologia sijaistaen  lupaa, että pakkasta ei ole 21.5 ja eikä todennäköisesti sada luntakaan!

Aiheeseen liittyviä juttuja