Kolme kertaa palkittu

Urpolan Kartanoa ja Viikinkisaunoja on tämän kevään aikana palkittu jo useammalla palkinnolla ja sertifikaatilla. Toki mikään niistä ei ole tullut ilman pitkäjänteistä kehitystä ja paljoa työtä. Yritystä pyörittää Kylämarkuloiden perhe.

Kolme kertaa palkittu | Matkailu | Kotiseutulainen

Kuva: Johanna Tähtinen.

Huhtikuussa Visit Finland myönsi Urpolan Kartanolle ja Viikinkisaunoille STF-vastuullisuussertifikaatin. 

Jotta matkailuelinkeino pystyy vastaamaan muuttuvaan kysyntään ja kasvamaan jatkossakin, on kehityksen oltava kestävää. Tätä varten Visit Finland on kehittänyt matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetun Sustainable Travel Finland -ohjelman ja sillä saavutettavan Sustainable Travel Finland -merkin. Merkin saaneet sitoutuvat säännöllisin väliajoin päivittämään kestävän matkailun osaamisen, itsearvioinnin, kehittämissuunnitelman ja indikaattorit, jotka STF –merkin uusiminen vaatii.

Elämyskokonaisuudelle laatusertifikaatti

Toukokuussa Urpolan Kartano ja Viikinkisauna -yrittäjät Leena ja Mikko Kylämarkula saivat vastaanottaa Sauna from Finland´lta Authentic Finnish Sauna Experience Unique -sertifikaatin todistuksena siitä, että saunassa on huomioitu kaikki suomalaisen saunan ydinarvot: aitous, moniaistisuus, läsnäolo ja rentoutuminen, hyvinvointi ja terveys, kontrasti, puhtaus, turvallisuus sekä vastuullisuus ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Tämä Unique-sertifikaatti oli kolmas laatuaan Suomessa ja koko maailmassa, muutoin näitä sertifikaatteja on jaettu aiemmin 37 kpl. Laatusertifikaatti myönnetään erikoisille ja ainutlaatuisille saunakokonaisuuksille.

Saunat ovat kuuluneet Urpolan Kartanon palveluvalikoimaan jo lähes 20 vuoden ajan. Tänä aikana yrittäjät ovat suunnitelleet ja rakentaneet kuusi erilaista saunaa. He ovat luoneet jotain erilaista ja uniikkia, jota ei muualta löydy.

− Erikoisin on Puumajasauna, joka on kirjaimellisesti puussa kolmen metrin korkeudessa. 120-vuotias mänty kasvaa saunan läpi ja toinen petäjä Puumajasaunan terassin läpi. Ei ole samanlaista taatusti muualla nähty!, kertovat ylpeänä yrittäjät Leena ja Mikko Kylämarkula.

Aidon savusaunan lisäksi Viikinkisaunamaailman kuuluvat Maisemasauna, Laivasauna, Pellettisauna ja Selkäsauna. Saunomisen välillä vieraat voivat pulahtaa lammessa, ottaa virkistävän Viikinkisuihkun, istua Viikinkilaiva Helkan Kuumakylpyyn tai nauttia ainutlaatuisessa Höyrykylpy Obelixissa. Se on tehty vanhaan puutynnyriin.

Jauskin edellisestä juhlasta oli toivottu, kun taas tuli palkinto: Viikinkisaunan raparperipiirakka voitti oman sarjansa Sauna From Finland n Saunamakumaailma -kilpailussa sarjassa ”makeat saunasnackit”!

Aiheeseen liittyviä juttuja