RYKKERI – aidosti suomalaista kankaanpainantaa Forssassa

Rykkerissä pääsee kokemaan historian havinaa ja tulevaisuuden tuulia. Kangasta painetaan Suomen ainoalla käytössä olevalla käsiteollisella laakapainolaitteistolla (silkkipaino/seripaino/filmipaino) eli painamme kangasta käsityönä, artesaanipainona. Kangasta painamme omaan Rykkeri-mallistoon sekä monenlaisille asiakkaille

RYKKERI – aidosti suomalaista kankaanpainantaa Forssassa | Matkailu | Kotiseutulainen

Rykkeri sijaitsee upeiden, jylhien, vanhojen punatiilirakennusten suojissa lähellä joen rantaa Kutomon alueella Suomen kankaanpainannan juurilla. Forssassa on painettu kangasta vuodesta 1861 lähtien eli yli 160 vuotta. 

Meillä pääsee mielenkiintoiselle aikamatkalle1960-70-luvun taitteeseen, jolloin käsiteollinen laakapaino eli vahvaa tekstiiliteollisuuden aikakautta Suomessa. Tekniikka mahdollistaa mm. isojen kuosipintojen painamisen.

Rykkeri-mallistoon kuuluu naisten ja miesten vaatteita, asusteita, sisustustekstiilituotteita sekä painettuja kankaita sisutukseen ja vaatetukseen.Meillä suunnitellaan kuosit ja mallisto sekä painetaan kankaat. Lisäksi tuotteet valmistetaan itse. Teemme malliston vaatteet ja tuotteet käsityönä pieninä sarjoina tai yksittäisinä kappaleina.Tuotteet tunnetaan myös omaperäisistä kuoseistaan ja rohkeista väriyhdistelmistään.

Malliston tuotteisiin pääset tutustumaan Rykkerin Kauppakulmassa ja pieneen kattaukseen verkkokaupassa www.rykkeri.fi. Sivuilta löytyy myös paljon tietoa toiminnastamme.

Rykkerin Kauppakulmasta löytyvät Rykkeri-malliston tuotteet sekä kankaita pukeutumiseen ja sisustukseen. Kankaita voi ostaa rullalta metritavarana tai tehdä ihania löytöjä penkolaatikosta. Kauppakulman valikoimassa on esillä myös usean paikallisen käsityöläisen laadukkaita tuotteita.

Meille erityisen tärkeää on kulttuurinen kestävä kehitys, paikallisen kulttuurihistorian säilyttäminen ja elävöittäminen sekä tiedon välittäminen vierailijoille ja alan opiskelijoille. Teemme myös monenlaista yhteistyötä eri tahojen kanssa ja osallistumme erilaisiin projekteihin.

Räätälöimme erilaisille ryhmille vierailupaketteja heidän toiveidensa pohjalta. Perusvierailu meille sisältää tietoa kankaanpainannan historiasta, yritysesittelyn ja kankaanpainantanäytöksen. Vierailun hinta on 12 €/henkilö. 

Suurta mielenkiintoa ovat herättäneet Rykkerissä järjestettävät kankaanpainantaan liittyvät kurssit. Järjestämme kursseja myös pienille ryhmille, kolmelle-neljälle henkilölle. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule muutaman ystäväsi kanssakursseilemaan ja kokemaan elämyksiä kansamme.

Uutta luoden ja vanhaa kunnioittaen annamme Rykkerille arvopohjan, josta rakennamme tulevaisuuttamme.

Aiheeseen liittyviä juttuja