Forssa kiinnostaa asuinalueena

Yhä useampi ulkopaikkakuntalainen on iskenyt silmänsä Forssaan. Sijoitusmielessä tai kodin vaihtoa ajatellen. Forssasta on tullut hämeenlinnalaisen asuntosijoittajan Antti Ahosen ja monen muun silmäterä. “Siellä sijaitsee mm. Hämeen ammattikorkeakoulun kampus”, kirjoittaa suomalainen sijoittamisen erikoislehti Arvopaperi.

Forssa kiinnostaa asuinalueena | Kotiseutu | Kotiseutulainen

Mitä mieltä asiasta on forssalainen kiinteistövälittäjä Kaisa Syväjärvi SP-Kodista?

− Kyse on ilmeisesti valtakunnallisesta ilmiöstä, mutta täälläkin huomaa kodin merkityksen kasvaneen koronan myötä. Kaivataan enemmän tilaa ja mielellään omaa pihaakin, Kaisa kertoo.

−Yhtenä esimerkkinä voin kertoa omakotitalosta Paavolassa, jossa kävi viisi pariskuntaa katsomassa ja neljä heistä olivat tulleet noin sadan kilometrin säteeltä. Myöskin yleinen asenne pienempiä paikkakuntia kohtaan on muuttunut positiivisemmaksi, jatkaa Syväjärvi.

Forssa kiinnostaa asuinalueena | Kotiseutu | Kotiseutulainen
Kaisa Syväjärvi

Hänen mielestään koronan tuoma etätyöpakko on avannut monien ajatusmaailmaa.

− Kodille saatetaan kaivata rauhallisempaa sijaintia, eivätkä etäisyydet tunnu enää haittaavan yhtä paljon kuin ennen. Forssan keskeisen sijainnin ansiosta perheissä saattaa vanhemmat käydä muutaman kerran viikossa eri paikkakunnilla töissä, mutta koti on Forssassa.

Entä sijoitusasunnot?

− Varsinkin yksiöt menevät hyvin kaupaksi sijoittajille. Täällähän on hyvät koulutusmahdollisuudet ja opiskelijat tarvitsevat asuntoja. Joitain asuntoja saatetaan ostaa netin kautta jopa näkemättä niitä paikan päällä ollenkaan. 

Suurin osa sijoittajista tulee pääkaupunkiseudulta, mutta paljon on myös eri puolilta Suomea tulleita. 

− Erityisesti kiinnitetään huomiota vastikkeen suuruuteen suhteessa vuokraan, summaa Syväjärvi.

Omakotitalot revitään käsistä

− Omakotitalot ovat liikkuneet tosi hyvin, niitä saisi olla koko ajan enemmän. Osaa myytävistä kiinteistöistä ei edes laiteta nettiin, kun ostajat ovat jo valmiiksi tiedossa. Heissä on paljon ulkopaikkakuntalaisia mukana. 

Yksi suuri asiakasryhmä on eläköityvät mökinomistajat. Esimerkiksi monella on mökki Tammelassa ja halutaan muuttaa lähemmäksi mökkiä, kun ei enää käydä töissä. 

− Vanha asunto myydään jossain suurkaupungissa ja ostetaan jotain mukavampaa Forssasta, hymyilee Kaisa Syväjärvi tyytyväisenä.

Teksti ja kuvat: Tuija Brooker

Aiheeseen liittyviä juttuja