Poikkitaiteellinen taidenäyttely Forssan kaupunginkirjastolla: Teoksia sivuilta 

Suomen ainoan keramiikan perustutkinnon ensimmäisen vuoden opiskelijat inspiroituivat lukemaan ja luomaan kirjallisten teosten pohjalta keramiikkaveistoksia. Näyttelyssä on nähtävillä sekä kirjat, että niihin liittyvät veistokset.

Poikkitaiteellinen taidenäyttely Forssan kaupunginkirjastolla: Teoksia sivuilta  | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Idea näyttelystä tuli Forssan ammatti-instituutin opiskelijoilta itseltään ja Forssan kaupunginkirjaston henkilökunta valitsi laajan valikoiman kirjallisuutta. Teokset, joiden pohjalta työt toteutettiin, arvottiin opiskelijoiden kesken. Mukana on romaaneja, runoja, tiede-, nuorten- ja lastenkirjallisuutta. Helmikuun aikana 13 opiskelijaa aloitti prosessin, jonka tuotokset tulevat nyt kaikkien nähtäväksi näyttelyyn Forssan kaupunginkirjastolle. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina. 

Ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat aikuisopiskelijoita usealta eri alalta. Maantieteellisesti opiskelijoita tulee Forssasta, Tammelasta, Loimaalta, Nokialta, Nurmijärveltä, Turusta ja Helsingistä. Forssan ammatti-instituutin taideteollisuuden perustutkinnon keramiikka-alan koulutusohjelma on Suomen ainoa alansa perustason koulutus. Kansainvälistä huomiotakin saanut osasto on myös kotimaassaan arvostettu, hakijamäärät ovat nousseet viimeiset vuodet ja nimekäs käsityölehti Taito teki osastosta lehtijutun elokuussa 2021. 

Keramiikan opetus alkoi Tammelassa vuonna 1996 ja osasto siirrettiin 2016 Forssaan ammatti-instituutin tiloihin. Opiskelijat ovat olleet pääasiassa aikuisia ja vuodesta 2022 eteenpäin koulutusohjelmaan voi hakea ainoastaan suoritettuaan toisen asteen tutkinnon.

Keramiikkaveistokset ovat nähtävillä Forssan kaupunginkirjaston aukioloaikoina 13.4. alkaen. 

Aiheeseen liittyviä juttuja