Somerniemellä nautitaan Paremmista Päivistä

Somerniemen Musiikkiteatteri hurmaa katsojiaan Juha Tapion musiikin ympärille käsikirjoitetulla musiikkinäytelmällä Paremmat Päivät.

Unto (Lauri Kakko), Aarne (Jussi Saari) ja Arttu (Vilho Välttilä) Laukkasen kesä on täynnä käänteitä, kun heidän äitinsä kyllästyy veljesten saamattomuuteen rakkausrintamalla ja aloittaa modernina Amorin apulaisena. Kuva: Silja Salminen

Tarinan keskiössä on Laukkasen perhe, jonka kolme aikuista poikaa pyörivät edelleen eläkeikää lähestyvien vanhempiensa nurkissa. Oman vaivansa tupaan tuo samoissa nurkissa pyörivä Laukkasen vanha isäntä Sepetiuskin. Poikien äiti Aune saa miesten ainaisesta passaamisesta lopulta tarpeekseen ja päättää laittaa läheistensä rakkauselämät uuteen järjestykseen. 

Maalaiskomedian on käsikirjoittanut Salla Ojala ja sen ohjaa Metsolan lavalle salolainen Saija-Reetta Kotirinta. Rakastettua Juha Tapion musiikkia on näyttelijöiden kanssa esittämässä liveorkesteri, jonka kapellimestarina toimii Annika Kuntsi.

Esitykset alkavat Somerniemellä Metsolan takapihalla heinäkuussa. Esityksiä on yhteensä kymmenen, 1.-15.7.

Aiheeseen liittyviä juttuja