Perheyritys Lindabella Oy viettää  20-vuotisjuhlaa

Jari ja Liisa Lindgrenin Lindabella Oy Tammelassa juhlii vappuna 20-vuotis taivaltaan. Nykyisin yritys on kymmenpaikkainen kehitysvammaisten palveluasumisyksikkö. Juhlavuoden kunniaksi 1. – 3.6.2022 yhteistyötahoja ja asukkaiden läheisiä kutsutaan palveluasumisyksikön pihajuhliin. Lindabella Oy:n asukkaat ja työntekijöitä tullaan näkemään myös juhlavuoden kunniaksi Suvi-illan maratonilla 5 km reitillä 20 v -paidoissaan.

Perheyritys Lindabella Oy viettää  20-vuotisjuhlaa | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

– Aloitimme toiminnan 1.5.2002 toiminimellä erityisryhmien luontomatkailuna. Toiminta kehittyi kehitysvammaisten leireiksi ja siitä tilapäishoidoksi. Toiminimi muutettiin osakeyhtiöksi.  Osa tilapäishoidossa käyneistä halusi jäädä tänne ja me haimme Lindabellalle palveluasumisen luvat 2011, yrittäjä Liisa Lindgren muistelee.

 – Olemme viihtyneet Tammelassa. Täällä on ollut kiva tehdä töitä. Lähiseutu tarjoaa paljon meidän toimintaan: luontoelämyksiä, melontaa ja me kierrämme monet tapahtumat. Vastaanotto tapahtumissa on ollut hyvää, yrittäjä Jari Lindgren toteaa.

Omat pikkubussit mahdollistavat liikkumisen

– Asukkaista pitkäaikaisin on ollut toiminnassa mukana vuodesta 2003 lähtien, ydinjoukko on ollut pitkään sama, vaikka uusia nuoria on liittynyt joukkoon. Olemme kuin perhe, Liisa Lindgren kertoo.

 – Omat pikkubussit mahdollistavat liikkumisen ja me matkustamme paljon. Vuokrataan mökki eri puolelta Suomea, lähdetään ulkomaille esim. Viroon ja Turkkiin. Tiettyinä päivinä viikossa kuljetamme asukkaat päivätoimintaan Riihivalkamassa sijaitsevaan omaan päivätoimintakeskukseemme Mäkilään. Työstämme asukkaille ostopalveluna myös yksilökeskeisiä luontosuunnitelmia, joihin liittyy henkilökohtainen luontopainotteinen avustaminen, Jari Lindgren kuvailee toimintaa.

Työmahdollisuuksia erityistä tukea tarvitseville

 – Keski-ikä yksikössä on 30 vuotta. Olemme tehneet asukkaille työkokeiluja mm. keittiöön ja vanhusten palveluyksikköihin. Tarvitsemme edelleen yhteistyökumppaneita työkokeilujen tarjoamiseksi erityistä tukea tarvitseville, Liisa Lindgren miettii.

 – Sote myös mietityttää, miten meidän pienten yrittäjien käy? Emme ole kultakaivos, mutta olemme ylpeitä, että olemme voineet työllistää alan ammattilaisia. Meillä on 9 työntekijää, Jari Lindgren toteaa.

 – Toiminnan lähtökohtana on ollut meidän omat lapset. Meillä on lyhytkasvuinen tytär ja poika, jolla on downin syndrooma. Olemme halunneet kehittää erityisryhmien toimintaa ja tukea muita vanhempia.

Teksti ja kuva: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja