Uudet luokka- ja luontoretkiohjelmat Korteniemen perinnetilalla

Korteniemen perinnetilalla, Liesjärven kansallispuistossa on suunniteltu uusia opastuspaketteja sekä päiväkotien että koulujen retkipäiviä ajatellen. Uusimmat opastusohjelmat ovat syntyneet Tammelan kunnan kulttuuriperintökasvatusprojektin sekä perinnetilan henkilöstön yhteistyön tuloksena.

Uudet luokka- ja luontoretkiohjelmat Korteniemen perinnetilalla | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Viime keväänä loimme Ruisleivän synty -pihasuunnistuskartan ja kokeilimme Aikamatka-työpajoja. Työpajojen toteutus onnistuu vain vapaaehtoisten avulla. Haluamme kiittää kaikkia uusia ja vanhoja vapaaehtoisia ja toivotamme uudetkin ohjaamisen talkoolaiset tervetulleiksi. Talkootöihin sopii aikuinen, jota kiinnostaa perinnetyöt, lasten ohjaaminen ja kulttuuriympäristön hoito.

Tänä keväänä alamme kokeilla upouutta Metsänvartija-opastusta. Korteniemi on vanha Metsähallituksen metsänvartijatila, jonka uudessa työpajassa lapset oppivat tuntemaan metsänvartijan työtä ja harjoittelevat metsätaitoja, kuten puiden mittaamista.

Tammelan Riihivalkaman koulu on Korteniemen kummikoulu. Sen johdosta Riihivalkaman kaikki oppilaat vierailevat tilalla useamman kerran alakoulun aikana. Esimerkiksi kolmosluokkalaiset istuttavat keväällä geenipankissa olevia perunalajikkeitamme ja samat lapset nostavat perunat neljännen luokan syksyllä. Isommat tutustuvat entisajan elämään ja tulevat testaamaan uutta Metsänvartija-ohjelmaamme.

Vanhoista ohjelmistamme ryhmillä on valittavana muun muassa Pellosta pöytään -perunaopastus sekä Korteniemen perinnetilan opastus, jossa päästään konkreettisesti tutustumaan entisajan elämään. Nyt uudet ja vanhat ohjelmat ovat tarjolla kaikille halukkaille.

Kaikki aktiviteetit voidaan tehdä ulkona. Avara pihapiiri saa lapset keksimään myös vapaampaa tekemistä ja pihapelit ja leikit kuten köydenveto ja naruhyppely saavat lapset liikkumaan luonnollisesti.

Tervetuloa toivottavat Korteniemen emännät Outileena ja Anne

Aiheeseen liittyviä juttuja