Rehtilässä tangoa Humisevassa

Rehtilä-teatteri on vapaamuotoinen harrastajateatteriporukka, joka on esittänyt Jokioisilla Rehtilän Nuorisoseuran talolla näytelmän vuosittain jo 1990-luvulta lähtien. Toiminnassa on vuosien varrella ollut mukana monen ikäisiä ja monia vahvuuksia omaavia harrastajia; tälläkin hetkellä ikähaitari on teinistä senioreihin. 

Rehtilässä tangoa Humisevassa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Tämän vuoden näytelmäksi on valittu Teuvo Ruohorannan kirjoittama maalaiskomedia Tango Humisevassa. Näytelmän tapahtuvat sijoittuvat pieneen maalaiskylään, jonka kesäistä elämää mullistamaan saapuu joukko kaupunkilaisia. Yllättävä perintö on tuonut lavastajanhommia tehneen Annikan tutustumaan kylästä perimäänsä huvilaan ja kaupparakennukseen. Kesäisten päivien aikana Annikalle paljastuu monenlaisia salaisuuksia hänen ja edesmenneen isoäitinsä elämästä. Annikan kaupunkilaisten ystävien sopeutuminen maaseutuelämään tuo mukanaan monenlaisia kommelluksia ja yllättäviä käänteitä. Tämän kevään esityksissä on mukana myös musiikkia, tanssia ja laulua. Näytelmä on hauska ja paikoitellen vähän haikeakin. 

Näytelmän lukuharjoitukset aloitettiin talvella. Jokaiselle roolihahmolle löytyi porukasta helposti sopiva näyttelijä.  Harjoitukset Rehtilässä aloitettiin maaliskuussa, ja huhtikuun alussa saatiin valmiiksi näyttämön lavastukset. 

Näytelmää esitetään  Rehtilässä (Rehtiläntie 12, Jokioinen) su 21.4. klo 16, ti  23.4. klo 19, ke 24.4. klo 19, pe 26.4. klo 19, la 27.4. klo 16 ja su 28.4. klo 16. 

Lisätietoja voi kysellä nikanderhannele@gmail.com tai 040-7021296 (Nikander).

Aiheeseen liittyviä juttuja