Onnistuneet treenit takana: Joulupukki ja Petteri joukkoineen kohta matkaan

Joulupukki valmistautuu Korvatunturilla vuoden tiukimpaan urakkaan ja löytyykin haastattelua varten kuntosalilta.
– Viime päivät on personal Rainerin kanssa harjoiteltu syväkyykkyä räjähtävällä nousulla. Sitä joutuu sen verta monta kertaa reestä nousemaan ja takaisin asettumaan, että reisilihakset ovat kovilla… anteeksi vaan, jos täällä nyt vähän räjähtelee, kun jalat harallaan yrittää syväkyykkyyn…

Onnistuneet treenit takana: Joulupukki ja Petteri joukkoineen kohta matkaan | Joulu | Kotiseutulainen

E

ntä Petteri, vetääkö hän poroille jo lämmittelytreenejä?

– Minulla on luja usko joukkueeseen, kyllä siellä on nyt treenit siinä mallissa, että lähtö onnistuu kerrasta ja voimaa riittää koko matkalle.

Entä korona? Voiko se luoda vielä viime hetkellä muutoksia matkaohjelmaan?

– Eipä juuri. Mehän teemme matkan hyvin vähäisin lähikontaktein, lähes olemattomin, joten olennaista vaaraa ei ole. Toivon vaan, että ihmiset nyt muistaisivat maskit ja turvavälit ja käsidesit, kun kaupoissa pyörivät – ettei joulu sitten mene sairastaessa.

Jos joulupukki saisi valita

Jos joulupukki saisi valita lahjoja ihmisille, niin mitä se olisi? 

– Jaa, se on suuri kysymys. Mutta ehkä minä antaisin nyt aikaa. Sellaista aikaa, että ihmiset rauhoittuisivat ja näkisivät lähellä olevat ihmiset. Kun se sellainen kohtaaminen tahtoo tässä hirveässä kiireessä ja häslingissä unohtua. Että olisi aikaa pysähtyä, jutella, muistaa, vierailla – tai ihan vaan olla. Sellaista hyvänolonaikaa. 

Pukki tietää, että ihmisen aivotkin voivat rasittua liikaa.

– Juu, ei meikäläisellä, mutta monella, kun on niin paljon tavaraa siellä pääkopassa. Siksi pitäisi välillä vaan olla ja puhaltaa. Antaa ajatusten mennä pesää tekemättä.

Mutta on Joulupukki sen verran valistunut, että tietää tämän olevan ongelma vain osalle ihmisistä.

– Onhan se totta, että monen ihmisen toive olisi jotain paljon konkreettisempaa kuin aikaa. Ihan ruokaa, vaatetta, koti… ja on niin paljon yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole ketään jonka kanssa rupattelisi. Niinpä minä antaisin ihmisille paljon hyvää tahtoa, koska he voisivat auttaa toinen toisiaan näissä asioissa. 

Onnistuneet treenit takana: Joulupukki ja Petteri joukkoineen kohta matkaan | Joulu | Kotiseutulainen

Tämän Joulupukki ottaisi pois

Joulupukki antaisi tänä vuonna myös monta miinusmerkkistä lahjaa. Ottaisi siis pois jotain… tämä onkin jotain ihan uutta.

– Ihan ensiksi minä veisin kateuden sinne avaruuden mustaan aukkoon. Kateus on niin kamala vaiva, kun se syö ihmistä sisältä. Ja saa tekemään kaikenlaista kaunaista ja kurjaa. Eihän se kateus mitään muuta, mutta saa se monen ihmisen katkeraksi, Ja kyllä ihminen on aika taitava sitä kateutta käyttämään puheitten ja tekojen motiiivina. Maailma olisi sitten paljon mukavampi paikka, kun kateus olisi maailmasta poistettu.

Mutta on vielä muutakin.

– Minä pesisin suut saippualla. Puhdistaisin sieltä kaiken turhan älämölön, haukkumiset ja arvostelemiset, katteettomat lupaukset ja räävittömät kirjoitukset tuolla somessakin. Panisin sellasen stopin, että kettään ei voisi nimitellä, haukkua, haistatella – no siitähän seuraisi se, että tarttis alkaa uusia sanoja keksimään sen kaiken mukavan ja hyvän kirjoittamiseen ja puhumiseen. Mitä ne siellä eduskunnan kyselytunnillakin sanoisivat, kun eivät voisi toisiaan mollata, pohtii Joulupukki ja nauraa partaansa.

Jahas, sanoo Joulupukki ja vilkaisee kelloa.

– Se on ruoka-aika, eikä muori tykkää jos myöhästytään. Muori huolehtii siitä, että olemme ravittuja, kun lähemme liikkeelle. 

Pöydässä on suuret padat joulupuuroa ja rusinasoppaa ja tonttujen soppajono kiertää Korvatunturia kuin kuusen koristenauha. 

Korvatunturilla ei voi käydä ilman, että hyvä tuuli tarttuu. Tontut ovat täynnä hyvää energiaa, pitävät hauskaa kiireisen työn lomassa. Muori heiluttaa suurta puurokauhaa ja moiskauttaa kesken kaiken Joulupukille vielä pusunkin.

Seinällä raksuttaa kello takaperin. Se laskee päiviä ja öitä, tunteja ja minuutteja H-hetkeen – missä se milloin sitten onkin. Joulu on ihan kohta!

Aiheeseen liittyviä juttuja