Kivutonta kuntoutusta

Me kaikki kärsimme elämämme aikana tavalla, tai toisella kehon vammoista ja niistä toipuminen edellyttäisi monesti muitakin toimia kuin vain lääkärillä käyntiä. Monet kehon vammoista olisi hoidettavissa yllättävälläkin tavalla teknologian kehittyessä.

Kivutonta kuntoutusta | Uutiset | Kotiseutulainen

Jari on noin 55-vuotias normaali, suomalainen mies. Hän kaatui toissa vuonna moottoripyörällä, liukastui viime talvena jäällä vääntäen polvensa ja viimeisimpänä hän astui ns. tyhjään loukaten polvensa lopulta niin pahasti, että särky on pitänyt hänet öisin hereillä.

Hänen ystävänsä suositteli kokeilemaan LPG-laitteella tehtävää hoitoa. Ennakkoluulojaan vastaan Jari päätti mennä kokeilemaan Jokioisten keskustassa sijaitsevan Wellness & Training Saaren terveyttävän katon alle, jossa aviopari Satu ja Petri Saari toimivat yrittäjinä.

Vaihtoehto perinteiselle

Ennakkoluulot pitivät Jarin aiemmin hieronnoista erossa, koska hänellä oli menneisyydestä huono kokemus hierontapöydällä.

− Jokunen vuosi takaperin otin hierojalle kymppikortin, koska vaimoni suositteli. Ensimmäisen kerran jälkeen en palannut hierottavaksi, koska hoidon aikana kipu kävi kertakaikkisen sietämättömäksi, enkä kokenut sen edistävän kuntoutumistani, joten se jäi siihen, Jari kertoo.

Petri Saari ymmärtää tämän täysin ja törmää useasti kyseiseen asiaan.

− Itse pidän hierontaa erittäin toimivana ja tehokkaana keinona avata kehon jumit ja saada hoidettava ihminen kuntoon. Lähes jokainen pöydälle asettuva jännittää lihaksiaan refleksinomaisesti hieronnan aikana, ja se saattaa tehdä hoidosta monelle epämiellyttävää. Imurullaus taas on todella tehokasta ja yleensä asiakkaalle myös huomattavasti kivuttomampaa, kuin perinteinen hieronta.

Perinteisen hieronnan rinnalle Wellness & Training Saari on hankkinut LPG-laittenb, jota käytetään imurullaukseen.

Imurullaus on hoitomuoto, jossa yhdistyy klassinen hieronta, urheiluhieronta, lymfahieronta ja fascia-käsittely. Fascia-käsittelyn tarkoituksena on venyttää lihasta ympäröiviä lihaskalvoja. LPG-hoito edesauttaa ja nopeuttaa palautumisessa esimerkiksi kovasta urheilusuorituksesta, arkisista nyrjähdyksistä ja jopa leikkaushoidon jälkeisistä turvotuksista ja kivuista.

Vaikuttavaa

Vajaan puolen tunnin LPG-hoidon jälkeen, jonka Petri kohdisti ainoastaan Jarin vammautuneeseen jalkaan, tiedustelen Jarilta mielipidettä hoidosta.

− Tuntui aika hipsuttelulta alkuun ja olin epäileväinen, mutta eron huomaa jo nyt polven liikkeessä. Aika uskomatonta, että huomaan eron jo nyt vain yhden hoitokerran jälkeen, Jari kehaisee.

Samalla kun hoito menee syvälle kudoksiin ja lihakseen, sen mukavana sivuvaikutuksena on muun muassa parempi pintaverenkierto, sekä aineenvaihdunnan tehostuminen. Imurullaustekniikka soveltuu loistavasti myös kosmeettisiin hoitoihin luonnollisella tavalla. On hyvä korostaa, että hoito ei sisällä mitään lisättyä ainesta ja on siten varsin turvallista. Käytännöllisyyttä lisää se, että hoitokerrat ovat lyhyitä ja kivuttomia.

Teksti ja kuva: Matti Paavilainen

Aiheeseen liittyviä juttuja