Kuosien juhlaa!

Kankaat ja vaatteet tulevat pääosin näyttelyn koonneen Maria Jernkvistin kokoelmista. Näyttelymateriaalia ovat lainanneet myös Lena Rewell Textile Studio, Ulrika-Kristina Teir, Elisabeth Nordin, Ulla Gripenberg, Katariina Metsovaara ja Designmuseo

Kuosien juhlaa! | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Ruotsilla ja Suomella oli monivivahteinen, tärkeä ja menestyksekäs rooli tekstiilialan kehityksessä monen vuosikymmenen ajan 1900-luvulla. Painetut ja kudotut kankaat saivat merkitystä ja nousivat keskeiseen asemaan Ruotsissa, Suomessa sekä kansainvälisesti. 

Sekä Ruotsissa että Suomessa oli kaipuu johonkin uuteen. Naiset astuivat työelämään 1950-luvulla ja muoti mukautui siihen. Koti haluttiin sisustaa mukavaksi perheen ja vieraiden kohtaamispaikaksi. Keittiö- ja makuuhuonetekstiilit saivat näkyvän roolin. 

Rohkeita värejä ja kuoseja yhdisteltiin raikkaasti sisustuksessa ja muodissa 1960- ja 1970-luvuilla. Näyttely ”Kuosien juhlaa” nostaa esiin suomalaista ja ruotsalaista kulttuuriperintöä ja naisvoimaa.

Näyttelytila Vinkkeli, Forssan kaupunginkirjasto, 6.5.-3.6.2022. Lämpimästi tervetuloa ”Kuosien juhlaan”, joka säkenöi väriä ja luomisen iloa!

Aiheeseen liittyviä juttuja