”Tekstiilin kielelläni – My Language of Textiles”

Näyttely ”Tekstiilin kielelläni – My Language of Textiles” on esillä Forssa-museon Galleria Molettissa 19. syyskuuta asti. Näyttelyssä on esillä Päivi Vaarulan (Suomi), Kerstin Lindströmin (Ruotsi) ja Cornelia Theimer Gardellan (Saksa) tekstiiliteoksia.

”Tekstiilin kielelläni - My Language of Textiles” | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Päivi Vaarula: Once (2019).

Näyttely kokoaa yhteen kolme taiteilijaa kolmesta eri maasta, joita yhdistää tekstiilin käyttö taiteellisen ilmaisun keinona. He ovat kiinnostuneita tekstiilien kielestä, materiaalin piilotetuista tarinoista ja pyrkivät löytämään ilmaisun, joka kunnioittaa tekstiiliä sen omana taidemuotona. 

Tässä projektissa Päivi Vaarula, Kerstin Lindström ja Cornelia Theimer Gardella luovat vuoropuhelun taiteensa ja yksilöllisten lähestymistapojensa välillä. Lindström on vahva tulkitsija ja sosiaalisesti aktiivinen taiteilija. Vaarula kääntää tunteita ja tilanteita tekstiilin kielelle. Theimer Gardellan teoksissa tutkitaan paikan henkeä keskittymällä väreihin ja linjoihin. Yhdessä taiteilijat haluavat tutkia eri lähestymistapojensa leikkauspistettä, jossa luodaan uusia merkityksiä.

Elokuussa 2021 Mirja Niemelä, Hämeen ammattikorkeakoulusta, on kutsunut taiteilijat työskentelemään muotoilun tiloissa. Tämä on ensimmäinen tämän tyyppinen taitelijaresidenssi Hämeen ammattikorkeakoulussa. Päivi Vaarula, Kerstin Lindström ja Cornelia Theimer Gardella tutustuivat toisiinsa vuonna 2017 residenssitaiteilijoina Islannin tekstiilikeskuksessa, Blönduósissa. Vuonna 2018 heidän polkunsa risteytyivät jälleen, kun he osallistuivat temaattiseen taiteilijaresidenssiin ja näyttelyyn ”Space Becomes Place”, joka järjestettiin Not Quite Culture Centerissä Fengerforsissa, Ruotsissa. Nyt he kohtaavat uudelleen ja puhuvat tekstiilin kielellä Hämeenlinnassa ja Forssassa.

Forssan museo, Galleria Moletti, Wahreninkatu 12, Forssa. Avoinna ti-pe 10-16, la 10-14, su 12-16.

Aiheeseen liittyviä juttuja