Katja Karisukilta musiikkinäytelmä Katri Helenasta

Ypäjäläinen Katja Karisukki on kirjoittanut musiikkinäytelmän Katri Helenasta, maamme suosituimmasta sinivalkoisesta äänestä. Musiikkinäytelmä nähdään Ypäjän musiikkiteatterissa Pertun päivän tapahtumien aikaan, lauantaina 21. elokuuta.

Katja Karisukilta musiikkinäytelmä Katri Helenasta | Kulttuuri | Kotiseutulainen

”Eräänä päivänä  itse Katri Helena on tulossa synnynpitäjäänsä Tohmajärvelle. Katri Helenalle on päätetty nimetä katu hänen elämäntyönsä kunniaksi.

Matkalla Katri Helena poikkeaa pikaisesti paikallisessa Unionin huoltamossa. Alkaa tapahtumasarja, jossa Katri Helenan ikivihreät suosikkilaulut ja hänen elämänsä koskettavimmat kohdat siivittävät juonenkäänteitä.

Samaan aikaan paikallisen huoltamon tapahtuvat hämmentävät soppaa niin, että syntyy nauruhermoja kutkuttava ikimuistoinen, nenäliinatkin esiin kutsuva farssikomediallinen tanssi, jossa riittää muisteltavaa vielä pitkään!”

Näin Karisukki käsikirjoittajana luonnehtii musiikkinäytelmää.

Ensi-ilta Heinävedellä Kermankosken lavalla

Puhelinlangat laulaa saa ensi-iltansa Heinävedellä Kermankosken lavalla kesällä. Koronatilanne määrää ajankohdan. Heinävedeltä musiikkinäytelmä ponkaisee kiertueelle ympäri Suomen, toimitusjohtaja Onerva Aikio Viihdeohjelmista kertoo.

Karisukin kynästä syntynyt musiikkinäytelmä sivuaa koko kansan suosikkilaulajan uraa ja elämän käännekohtia riemastuttavalla fiktiivisrealistisella juonella, jonka keskiössä on pieni pala pohjoiskarjalaisen kunnan Tohmajärven elettyä historiaa.

Musiikkinäytelmässä kuullaan kattaus suosituimmista KatriHelenan levyttämistä lauluista, muun muassa Kesän lapsi, Kai laulaa saan, Mun sydämeni tänne jää, Katson aukiota hiekkarantaa, Anna mulle tähtitaivas ja  Minne tuuli kuljettaa.

Musiikkinäytelmää tähdittävät Radio Nostalgian juontajana tunnettu vuoden 2015  tangokuningatar Susanna Heikki, tangokuningas Teijo Lindström, iskelmälaulaja Kalle Jussila  sekä näytelmän käsikirjoittanut Katja Karisukki.

Karisukki esittää tohmajärveläistä Sirkka Ikosta, joka oli nuorempana maatilan emäntä. Leskeksi jäätyään hän perusti Kiteen kotileipomon.

Musiikista vastaa nelihenkinen Quatrro-orkesteri.  Näytelmän on ohjannut palkittu musiikkiteatteriohjaaja Tuomo Salmela ja tuotannosta vastaa Viihdeohjelmat.

Liput musiikkinäytelmään tulevat myyntiin keväällä lippu.fi:stä.

Aiheeseen liittyviä juttuja