Forssan Liivikeskus täyttää 60 vuotta

Torikadulla sijaitseva Forssan Liivikeskus täyttää 25.11 muhkeat 60 vuotta. Nykyisen yrittäjän Anu Niemen äiti Hilkka Laukkanen-Salmi huomasi lehdessä pienen ilmoituksen myynnissä olevasta naisten alusvaateliikkeestä Forssassa. Äiti ja Anu vastasivat ilmoitukseen olevansa halukkaita ostamaan liikkeen. Viikon kuluttua, 1.9.1989 kaupat lyötiin lukkoon.

Forssan Liivikeskus täyttää 60 vuotta | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Kummallakaan naisella ei tuolloin ollut minkäänlaista talousalan koulutusta saati kokemusta yrittäjyydestä. 

− Meidän pelastukseksemme entinen omistaja Kirsti Poukka oli pitänyt hyvin kattavaa asiakasrekisteriä, johon oli merkitty kaikki asiakkaiden nimet, ostamat tuotteet ja muut yksityiskohdat. Ne tiedot olivat meille kullanarvoisia, kun aloittelimme toimintaa, kertoo Anu Niemi.

− Vaikka asiakkaamme koostuu kaiken ikäisistä naisista, on hyvä, että tyttäreni Elina on nykyään remmissä. Koetamme koko ajan nuorentaa asiakaspiiriä, mikä onkin haastavaa, koska nuoret naisethan ovat tunnetusti melkoisia shoppaajia. 

Valitettavasti usein liivit hankitaan halvalla kauppakeskuksista tai netistä, sovittamatta. 

− Joskus kyllä äidit tai kummitädit tuovat nuoria liikkeeseen, Tai mies ostaa lahjakortin, kun vaimo jatkuvasti valittaa liiveistä, jotka eivät istu kunnolla, Niemi jatkaa.

Nykyaikaisesti etänä 

Anu Niemi on toiminut yli 30 vuotta yrittäjänä.

Korona toi tullessaan asiakaskadon ja haastoi äidin ja tyttären keksimään uudenlaisia palvelumuotoja, jopa kotiin kuljetusta. Liivikeskukseen voi myös varata yksityisen ostoshetken yksin tai ystävän kanssa. Nykypäivää on myös videoyhteydellä toimiva etäsovituspalvelu. Liivikeskuksesta netistä tilaamasi tuotteet voit sovittaa kotona ja saada samalla asiantuntijan neuvoja videoyhteyden kautta.

Oma kokemus: Tee itsellesi palvelus ja hanki kunnon liivit

Meillä jokaisella naisella on varmasti kokemusta huonoista rintaliiveistä. Heräteostoksena hankittuja halpoja pitsihörhelöitä, joiden olkaimet valuu ja saumat puristaa, materiaali raapii ihoa ja kaarituki lävistää kumartuessa rintakehän. Tuskastuneena päädytään käyttämään muodottomia urheiluliivejä, vaikkei edes urheile. Päätin hemmotella itseäni ja poikkesin ohikulkumatkalla Liivikeskukseen. Paras päätös vuosiin. Anu osasi yhdellä silmäyksellä arvioida kokoni ja sitten valittiin mieluinen malli. Sovituskopissa sain hyvän vinkin vähän kumartua eteenpäin, jotta painovoima asettaa rinnat mukavasti kuppeihin. Tarkastettiin olkainten leveys ja liivien istuvuus. Palvelu oli asiantuntevaa, hienotunteista ja ystävällistä. Poistuin onnellisena kaksien uusien liivien kanssa, jotka käytössä ovat niin mukavat, ettei niitä edes huomaa.

Teksti ja kuvat: Tuija Brooker

Aiheeseen liittyviä juttuja