Vielä hetki kesää, tervetuloa syksy

Kesän viimeinen kolmannes on edessä. Elokuu on täyteläisyydessään ehkä sittenkin kesän paras kuukausi – jotain tulee valmiiksi ja katse kääntyy tulevaan. On sadonkorjuun ja uuden alun aika.

Vielä hetki kesää, tervetuloa syksy | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Kesän viimeinen kolmannes on edessä. Elokuu on täyteläisyydessään ehkä sittenkin kesän paras kuukausi – jotain tulee valmiiksi ja katse kääntyy tulevaan. On sadonkorjuun ja uuden alun aika.

Kesä, jolloin aurinko on paistanut lähes joka päivä, jättää mieliin paljon muistoja.
Lounais-Hämeen Pirtillä kesä on jättänyt muistoksi kasan postikortteja – niin moni käytti hyväkseen Kotiseutulaisen kakkukahvitarjousta ja kutsui ystävänsä Pirtille kakkukahville. Siinä meni kakku jos toinenkin ns. parempiin suihin ja iloinen rupattelu täytti Pirtin monena päivänä. Kauimmaiset kahvivieraat tulivat Imatralta, Kuopiosta ja Hangosta. Mukavat muistot matkasivat siis eri puolelle Suomea!

Muisto mukavasta, yhteisestä hetkestä ystävän kanssa saa uuden mittasuhteen, kun mietimme mennyttä kevättä rajoituksineen ja tulevaa syksyä, joka on edessä epävarmuutta täynnä. Pidetään hyvästä hetkestä, hyvästä muistosta, kiinni ja toivotaan, että perinnettä voidaan jatkaa ensi kesänä.

Syksyllä edessä voi olla myös – ainakin itsellä joka syksy toistuva – kohtaus. Se on uusien kynien, pyyhekumien, terottimien, penaalin ja vihkojen ostohinku. Elämä palaa normaaliruotuun, asiat ovat oikeassa järjestyksessä, rytmi normaali ja ilmassa tuoksuvat kypsät omenat. Se on uuden alku – niin kuin se oli monta, monta vuotta uuden lukuvuoden alku. Pää täynnä suuria ajatuksia aikaansaamisestä – jotka kyllä jouluun mennessä haihtuvat – mutta energia virtaa.

Kotiseutulainen toivottaa kaikille koulunsa aloittaville, kouluaan jatkaville ja opiskelijoille intoa ja iloa! 

Maire Soiluva, päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja