RompeLoimaalla Nuorten Kauppiaiden markkinat ja Naisten Suvitori

RompeLoimaa on tänä vuonna 7. elokuuta. Loimaan Kauppalayhdistys yhteistyökumppaneineen alkoi järjestää tapahtumaa 2015 torilla ja sen ympäristössä.

Nuorten kauppiaiden markkinat järjestettiin viime vuonna osana RompeLoimaa-tapahtumia.

Nuorten kauppiaiden markkinat järjestettiin viime vuonna osana RompeLoimaa-tapahtumia.

− Tänä vuonna 7. elokuuta on tapahtuman yhteydessä toistamiseen Loimaan Seudun Yrittäjänaisten Nuorten Kauppiaiden markkinat ja Naisten Suvitori. Torilla on ohjelmaa kaikenikäisille ja esiintymislavalla laulua ja musiikkia, Loimaan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Leena-Maija Pärssinen kertoo.

Pärssinen uskoo, että torin tapahtumat voidaan järjestää koronaturvallisesti noudattaen Lounais-Suomen aluehallintoviraston 28. heinäkuuta antamia suosituksia ulkotiloissa järjestettäville yli 50 hengen tilaisuuksille. Torilla on paljon tilaa ja myös puistoa voidaan käyttää.

−  Haluamme tuoda esille Loimaata alueensa kaupallisena keskuksena. Usea liike on sanonut, että RompeLoimaa tapahtumana on vuoden paras myyntipäivä.

Nuorten Kauppiaiden markkinat ovat jo 40:nnen kerran. Idean esitti vuonna 1982 yrittäjänaisten puheenjohtaja Tuulikki Tuominen ja Juho Paloheimo.

Naiset ovat lomallaan ja poikkeusaikana ehtineet siivota nurkkia ja tehdä käsitöitä. Suvitori sopii hyvin tähän samaan ajankohtaan, Anne Paljakka sanoo.

Turuntien ja Vesikoskenkadun kulmassa ns. Kauppatorilla on kauppalan jäsenliikkeiden myyntipisteitä sekä musiikkia myös tarjolla. Kivijalkaliikkeet ovat olleet tähän tyytyväisiä.

Pärssinen on tyytyväinen, että näin Loimaan monipuolinen tarjonta tulee ulkopaikkakuntalaisillekin tutuksi ja he tulevat uudelleen ostoksille.

−Loimaan hyväksi ja näkyvyydeksi pitää tehdä yhteistyötä. RompeLoimaan avaa tänän vuonna Loimaan kaupungin uusi kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen.

RompeLoimaan nettisivuilta (www.rompeloimaa.fi) löytyy kartta ja kaikki tapahtumat.

Teksti: Sari Keskitalo, kuva: Maija Pajuoja

Aiheeseen liittyviä juttuja