Viihdettä ja viisautta: tapahtumatorstait keräävät varoja hyväntekeväisyyteen

Forssan syksyssä on ollut paljon kuhinaa, kun Lions Club Forssa Flores on järjestänyt laadukkaan luento- ja tapahtumasarjan, jolla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen. 

Viihdettä ja viisautta: tapahtumatorstait keräävät varoja hyväntekeväisyyteen | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Torstaitapahtuman luentosarjassa on nähty Alpo Suhonen, joka avasi kokonaisvaltaista ihmis- ja valmennuskäsitystä. 

− Jääkiekkoilijankaan jalka ei luistele, eikä käsi pelaa tennistä, vaan ihminen luistelee, Suhonen tiivistää filosofiaansa. 

Seikkailujuoksija Jukka Viljasen inspiroiva puheenvuoro kannusti kuuntelemaan omia unelmia ja uskomaan niihin silloinkin, kun muut pitävät sitä mahdottomana. Arja Kanerva kertoi, miten lapselle voi kertoa kuvakirjojen avulla vaikeista asioista ja Aura Laihinen siitä, mikä auttaa lasta rakentumaan itsekseen, resilientiksi ja toimintakykyiseksi ja kyvykkääksi rakastamaan.

Yksi näyttävimmistä tapahtumista oli Jukka Rintalan muotonäytös, jossa muodin viiva -show’ssa nähtiin niin juhlaglamouria kuin arkisempia pukuja. Showssa nähtiin useita, toinen toistaan kauniimpia malleja sekä kansainvälisillä catwalkeillakin tunnettuja kasvoja, mm. Petra Hämäläinen, vuoden 2022 Miss Suomi sekä Mirka Vahtera, joka on edustanut Suomea Miss Model of the World kilpailussa Kiinassa ja Emilia Kekkonen, joka on työskennellyt huippusuunnittelija Armanin muotitalon mallina. Forssalaistaustainen, koijärveläinen huippumalli Alma Heikkilä on myös edustanut Suomea Miss Model of the World kilpailussa ja saapui Lontoosta varta vasten tähän tilaisuuteen. Näytöksessä ihastuksen kylmiä väreitä kuulijoissa aiheutti Natalia Lintonen upealla laulullaan sekä näyttävällä mallisuorituksellaan. Kuhina kävi myös kauppatilassa. Ilta huipentui hyväntekeväisyyshuutokauppaan, jossa huutokaupattiin Jukka Rintalan tapahtumassa maalattu taulu, taiteilija Maarika Mauryn öljyväriteos, Käärijän paitoja sekä paljon muuta. 

− Täysille saleille myyty Rintalan spektaakkeli huutokauppoineen toikin yli kuuden tuhannen euron lahjoitussumman, LC Floresin presidentti ja tapahtumasarjan innovoija Minna Suojoki kertoi onnistumisesta.

− Muotinäytös ei tapahdu myöskään sormia napsauttamalla, vaan lukuisa määrä kampaajia, silittäjiä, pukijoita ja meikkaajia ja lipunmyyjiä, kuvaajia ja tiedottajia tarvitaan tapahtuman onnistumiseen, Suojoki kiittelee osallistuneita. 

Kaikki tapahtumien päähenkilöt tai yhteistyökumppanit tekivät työnsä palkkiotta.

Tuleva torstai

Tuleva tapahtumatorstai on 2.11. kello 18 Villaforssissa, jolloin Maarika Maury ja Päivi Petrie viitoittavat kirjansa ”Rikkauden ja köyhyyden ero on ajatus” teemoihin. Illassa pohditaan, miksi rahasta on niin vaikea puhua, miten uskomukset vaikuttavat onnistumiseen, siihen miten näemme elämämme olosuhteet. Oivalletaan myös, miten köyhyys tai rikkausasenne on tarttuvaa. Ymmärretään rikkauden ja köyhyyden identiteettiä riippumatta rahapussin koosta. Pohditaan rikkaus ja köyhyyshäpeää ja miltä tuntuu, jos matto vedetään jalkojen alta. Heillä on myös hauskoja oman elämän tarinoita niin saituudesta, rahahaasteista kuin onnistumisistakin. 

Liput 10 € lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Lippuja saa Doerz -palvelusta sekä: Hotel Fabrik, Salon Ace, Forssan Kiinteistökauppiaat, Tyykilyyli. 

Aiheeseen liittyviä juttuja