Hakkapeliitat taiteen tiellä

Eletään elokuuta 1632, kun kuningas Kustaa II Adolf tarvitsee lisää sotilaita taistelemaan Saksanmaalle kuninkaan ja oikean uskon puolesta. Lounaishämäläisestä Tammelan pitäjästä lähetetään miehiä, eikä aina suinkaan vapaaehtoisesti.

Hakkapeliitat taiteen tiellä | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Vuoden 2024 tapahtuman teemana on ”Hakkapeliitat taiteen tiellä”. 3.–4.8.2024. Ohjelmassa on luvassa perinteen mukaisesti juhlapuheita, musiikkia ja näytelmää.

Pikku Hakkapeliittojen kylässä hypätään 1600-luvun lasten maailmaan. Päivien aikana voit 1600-luvun ainutlaatuisella torilla tavata lähes 200 kauppiaista ja kädentaitajaa eri puolilta Suomenmaan.

Torikauppiaat, esiintyjät ja osa vierailevasta rahvaasta ovat pukeutuneena 1600-luvun asuihin. Torielämässä on mukana myös hänen majesteettinsa kuningas Kustaa II Adolfin, puolisonsa Maria Eleonoran ja hoviväkensä kera. Hakkapeliittasotilaiden elämään voi tutustua Hakkapeliittasotilaiden leirissä. Päivän aikana makuja voi maistella 1600-luvun pitopöydässä. Sahtia tai viiniä voit maistella sahtikojussa.

Hakkapeliittatapahtumaa on vaikea sanoin kuvailla. Se pitää jokaisen itse kokea. Tapahtuma on Tammelan Nuorisoseura Aura ry:n vuoden mittaisen talkootyön tulos. Tapahtumasta tulevalla tulolla ylläpidetään vuonna 1932 valmistunutta seuran taloa, Auran Pirttiä, missä kaikenikäisille seuralaisille on tarjolla harrastustoimintaa ja kerhoja.

Tapahtumapaikkana Tammelan kirkon piha-alue ja Mustiala

www.nsaura.fi/hakkapeliittatapahtuma

Aiheeseen liittyviä juttuja