Elokuun tango-ilta Lounais-Hämeen Pirtillä

Martin Alvarado tuo lämpimän tuulahduksen Buenos Airesin kaduilta Tammelaan, Lounais-Hämeen Pirtin tunnelmalliseen miljööseen perjantaina, 20.8.2021 klo 19.

Elokuun tango-ilta Lounais-Hämeen Pirtillä | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Martin Alvaradoa pidetään laajalti Argentiinan merkittävimpänä nykytangon laulajana ja hänet tunnustetaan yhä useammin tangon historian hienoimmista laulajista. Häntä on kuvattu mm. nimellä ”2000-luvun Tangon ääni”. Vuonna 2019 Buenos Airesin National Academy of Tango kunnioitti hänen uraansa kunnianimellä Academico (maestro).

Alvarado on esiintynyt Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa loppuun myydyille saleille, lukuisissa televisioesitykissä Suomessa, Venäjällä, Sloveniassa ja Argentiinassa ja tuottanut neljä albumia. Hänen musiikkiaan soitetaan päivittäin Buenos Airesin tango-radiokanavilla. Vuonna 2013 hän voitti Latin UK -palkinnon vuoden kansainvälisen taiteilijan konsertista ja viimeisen albumin julkaisi ja levitti maailmanlaajuisesti brittiläinen levy-yhtiö Riverboat Records.

Martin Alvaradon huolella valittu ohjelmisto sisältää Argentiinan tunnetuimpien runoilijoiden ja säveltäjien teoksia, mukaan lukien Piazzollan harvinaisia teoksia, uusia tangoja, vanhoja klassikkoja ja hänen omia sävellyksiään.

Sanna Mansikkaniemi on tehnyt Alvaradon kanssa yhteistyötä vuodesta 2019 lähtien, jolloin Alvarado esiintyi Misa criollan solistina Mansikkaniemen johdolla Lahden Urkuviikon Órgano Latino -konsertissa Sibeliustalossa. Tammelasta kotoisin oleva laulaja-viulisti, kuoronjohtaja ja musiikin moniottelija Mansikkaniemi pitää esiintymisen lisäksi pitää myös Latinalaisen Amerikan musiikkiin liittyviä kursseja eri puolilla Suomea sekä verkossa. Siinä, missä Alvarado tuo urbaanit terveiset Atlantin takaa, johdattelee Mansikkaniemi kuulijansa lempeisiin kotimetsiin ja Suomen kesäisiin öihin.

Liput 25 €, sis. iltapalan.

 www.ideaticket.fi/lounais-hameenpirtti

Aiheeseen liittyviä juttuja