Elokuiset maalaismarkkinat Saaren kansanpuistossa

Markkinat oli tärkeä tapahtuma. Paitsi, että sieltä sai ostettua monenlaista tarpeellista tavaraa ja elintarviketta, sai sieltä myös tavaroita kodin kaunistukseen.

Elokuiset maalaismarkkinat Saaren kansanpuistossa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Hattupäiset rouvat tekivät kauppaa ja osasivat kyllä tinkata, jos siankylkilihan hinta kipusi liian ylös. Kaffeet piti tietysti markkinoilla nauttia ja kuulumiset vaihtaa – aina naapurikylää myöten sitten kaikki tärkeät tapahtumat tiedettiin ja niitä saatiin päivitellä kotosalla seuraavat kuukaudet.

Tottahan siellä lapset mukana vilisti ja ukot seisoskeli omissa ryhmissään, ja ihan yhtälailla ne juorusivat kuin akatkin. Joskus enemmänkin. Het tiesivät jos jollain uusi hevonen, traktori tai vaimo. 

Elokuisille maalaismarkkinoille on löytynyt mitä parhain ympäristö Saaren kansanpuistosta. Kauniiden maisemien keskellä on tarjolla ruokaa, kahvia ja monenlaisia virvokkeita – oikein pääsee vaikka Hakkapeliittojen haluja maistamaan, siis mielitekoja ruuan suhteen. Lapsille on oma huvitusalueensa ja tottahan voi lapset vaikka uimarannallakin nauttia olostaan.

Myyjiä on monenlaisia, vihannesmyyjästä keramiikkataitajaan – herkkuja ja tarve-esineitä, kaikenlaista kotiinvietävää.

Saaren kansanpuistossa on myös Tannilan museo, ihan mielenkiintoinen paikka ja Kaukolan näkötorni – ihan uskomattoman hienot näköalat sieltä.

Että näillä maalaismarkkinoilla tekemistä ja näkemistä piisaa – tiedä mitä kaikkea vielä ehtivät keksiä, ennen kuin h-hetki koettaa.

Ja jos Sinua kiinnostaa tuotteitasi tulla myymään, niin otapa yhteyttä Jouko Lehtonen, 050 0498480 lehtonen.jouko@outlook.com,  hyvin mahtuu joukkoon vielä.

Kuvat: Forssan Museo.

Aiheeseen liittyviä juttuja