Köyrimarkkinat tulevat taas la 3.9. 2022: Työnäytösten pääosassa on pellava

Suomen maatalousmuseo Sarassa vietetään jälleen perinteikästä sadonkorjuun juhlaa lauantaina 3.9. klo 10−14. Museon piha-alueen Köyrimarkkinoilla myydään sadonkorjuun herkkuja ja käsityöläisten tuotteita. Iloista markkinatunnelmaa säestää elävä musiikki. Nähtävää ja koettavaa niin isoille kuin pienille markkinavieraille tarjoavat työnäytökset, sieninäyttely museon aulassa ja lasten oma puuhaohjelma.

Köyrimarkkinat tulevat taas la 3.9. 2022: Työnäytösten pääosassa on pellava | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Tänä vuonna Köyrissä pääsee tutustumaan esittelyn ja työnäytösten kautta erityisesti pellavan viljelyyn ja käsittelyyn. Kaupankäyntiä vauhdittaa myös Loimaan Soittokunnan Pyörre-ryhmä, joka soittaa vanhan riihen edessä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Mellilän, Alastaron, Metsämaan ja Loimaan kaupungin yhdistykset järjestävät lapsille pihapelejä ja sateen sattuessa ladon sisälle suunniteltua tekemistä. Mukana on myös Turun hengitysyhdistyksen Loimaan osasto Silmu, joka esittelee toimintaansa sekä yhdistyksen koneita ja apuvälineitä. Osaston paikka löytyy myös vanhojen latojen rivistöstä.

Nälkäkään ei pääse markkinoilla yllättämään, sillä museon ulkokahvila ja grillipiste myyvät herkkuja vanhassa ladossa ja sen läheisyydessä. 

Markkinoille on tänä vuonna ilmainen bussikuljetus Hirvikoskelta ja Loimaan keskustasta. Tarkemmat bussiaikataulut ja pysähdyspaikat löytyvät Sarka-museon verkkosivuilta.

Aiheeseen liittyviä juttuja