Hyacinth Bucket odottaa teatterin yleisöön tärkeitä merkkihenkilöitä

Suosittu tv-sarja siirtyy näyttämölle ja tulokset ovat vähintäänkin hulvattomat. Riemukas komedia tarjoaa hykerryttäviä tilanteita ja nasevaa sanailua.

Hyacinth Bucket odottaa teatterin yleisöön tärkeitä merkkihenkilöitä | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Hyacinth Bucket saapuu taas pyörremyrskynä lähimmäistensä elämään. Nyt naapurin Emmet ohjaa näytelmää, eikä Hyacinth tietenkään voi pysyä poissa. Samaan aikaan pitäisi tehdä vaikutus hyväntekeväisyysjärjestön organisaattoriin, joka saattaisi nimittää Hyacinthin rahastosäätiön jäseneksi. Mutta niin Hyacinthin oma ylpeys kuin hänen vähemmän edustavat sukulaisensakin varmistavat että päivästä tulee täysi kaaos. Julkisivu pidetään silti kunnossa viimeiseen saakka. Käsikirjoitus on Roy Clarken. Näytelmän ohjaa Timo Tirri ja Hyacinthia esittää Pirre Bono.

– On aika pelottavaa esittää näin tunnettua hahmoa, kun se alkuperäinen on kuitenkin niin ikoninen. Haastavinta on tehdä siitä hahmosta oman näköinen ja silti mielenkiintoinen. Ihmiset odottavat näkevänsä sen saman hahmon, mitä tv-sarjassa, mutta alkuperäinen hahmo on niin ylittämätön, että siihen samaan – tai edes lähelle – on mahdoton päästä, Pirre Bono pohtii.

Parasta on Pirre Bonon mielestä se, että Pokka pitää on tunnettu ja sitten toivottavasti teatteriin saadaan katsojia koronasta huolimatta.

Entä millainen on sitten Pirre Bonon oma, sisäinen Hyacinth?

– Olen enemmän Daisy kun Hyacinth, mutta kyllä mustakin vähäsen Hyacinthia löytyy. Mun sisäinen Hyacinth järjestelisi mielellään pieniä illanviettoja, joissa voi esitellä ruuanlaittotaitoja, astioita, kattiloita, paistinpannuja etc. Miehen mielestä myös nalkutan yhtä paljon kuin alkuperäinen Hyacinth nalkuttaa Richardille, tai ainakin melkein, Pirre Bono nauraa.

Pirre Bonon Hyacinthilta löytyy tietysti hattu ja käsilaukku. Tai siis useampikin hattu. 

– Ja tietysti kännykkä, jos vaikka joku merkkihenkilö sattuu soittamaan. 

Ohjaajalta Pirre Bono kokee saaneensa tosi paljon kullanarvoisia neuvoja. 

– ”Anna mennä nyt vaan äläkä jännitä” on aika hyvä neuvo. Ja meillä on aivan mahtava porukka tässä näytelmässä. Kaikki vastanäyttelijät ovat rooleissaan loistavia ja roolin ulkopuolella tosi mukavia. En voisi toivoa parempaa jengiä, joiden kanssa tehdä näytelmää. Hyvällä mielellä harkkoihin menen ja sieltä kotiin tulen.

Näytelmän ensi-ilta on Forssan Teatterissa 17.10.

Käsikirjoitus Roy Clarke, suomennos Joel Elstelä, ohjaus Timo Tirri, lavastus Marja Tuki ja Pentti Heikkilä, puvut Hanna Ahonen, tarpeisto Rauha Kallio, valot ja äänet Marko Lassila, Hannu Ojanen ja Aksu Viianen.

Rooleissa: Hyacinth – Pirre Bono, Daisy – Annika Laitinen, Rose – Tiina Heinonen, Liz – Kirsti Aaltonen, Mrs Debden – Leena Koivunen, Emmett – Ari Lauronen, Onslown – Ari Lindén, Mr Milson – Samu Sipponen.

Aiheeseen liittyviä juttuja