Taiteilija Ilkka Juhani Takalo-Eskolan näyttely Kun väitelauseen fasismi haihtuu

Taiteilija Ilkka Juhani Takalo-Eskolan uusin taidenäyttely ”Kun väitelauseen fasismi haihtuu” esittelee Takalo-Eskolan ehtymättömän energistä luomisvoimaa ja tarjoaa katsojille mahdollisuuden sukeltaa taiteilijan yllätyksellisen rohkeaan mielenmaisemaan.

Taiteilija Ilkka Juhani Takalo-Eskolan näyttely Kun väitelauseen fasismi haihtuu | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Takalo-Eskola on juuri täyttänyt kunnioitettavat 86 vuotta, mutta iästään huolimatta hän on onnistunut säilyttämään ikuisen etsijän ja uteliaan leikkimielisyyden luomistyössään ja taiteen tekemisessään.

Häntä on kutsuttu rohkeaksi ja taiteen leikkimieliseksi kapinalliseksi, joka ammentaa inspiraatiota monipuolisesti ympäröivästä maailmasta. Koko uransa ajan hän on uskaltanut kokeilla ja haastaa katsojia, olipa kyse sitten reaktiosta taideteokseen tai räväkkään performanssiin. Häntä on syystäkin kutsuttu taiteen lempeäksi kauhukakaraksi ja kapinallisuus näkyy hänen värikkäissä ja vivahteikkaissa töissään.

Kissgalleryn taidenäyttely ”Kun väitelauseen fasismi haihtuu” tarjoaa katsauksen Takalo-Eskolan uudempaan tuotantoon. Puhtaat ja kirkkaat värit, värikontrastit, symbolit, kollaasit sekä tekstin yhdistäminen maalaukseen ovat Takalo-Eskolan taiteelle ominaisia piirteitä, jotka näkyvät myös tämän näyttelyn töissä. Kissgalleryssa esillä olevat teokset tuovat nuoruuden ilot ja värit kokeneen taiteilijan repertuaariin ja heijastavat taiteilijan intohimoista suhtautumista elämään – taiteen tekemisessä iällä ei ole merkitystä.

Näyttelyssä esitellään Ilkka Juhani Takala-Eskolan akryyli- ja sekatekniikkateoksia, jotka haastavat taiteesta kiinnostuneet osallistumaan visuaaliseen ilotulitukseen sekä seikkailuun sukeltaa iättömän leikin mielenmaisemaan. Näyttelyn tauluille ei ole annettu nimiä, taiteilijan tarkoitus on inspiroida katsoja pohtimaan niiden herättämiä tunteita ja ajatuksia.

Näyttelyssä on mahdollisuus saada lisäksi katsaus performanssitaiteen vanhempiin kuvauksiin ja tutustua lähemmin taiteilijan laajaan tuotantoon

Näyttely on avoinna 22.12.2023, asti ke-pe klo 13–18, la-su klo 12–16

Kissgallery, Kristianinkatu 15, 00170 Helsinki, Kruununhaka.

Kissgallery on helsinkiläinen taidegalleria, joka sijaitsee Kristianinkadulla Helsingin Kruunuhaassa Ruiskumestarin taloa vastapäätä, mutta toimii kiinnostavana verkkotoimijana hybridisti ja virtuaalisesti kansainvälisten kontaktiensa kautta. Kissgallery toimii myös kulttuuri- ja teollisuushistoriallisella Kehräämöalueella Forssassa, www.villaforss.fi www.kissgallery.fi

Facebookissa nimellä Kissgallery ja Instagramissa Kissgalleryhelsinki ja X:ssä @KissgalleryArt, www.kissgallery.fi 

Aiheeseen liittyviä juttuja