Silmälasi- ja aurinkolasimuodin vinkit

Silmälasit ostetaan yleensä parin vuoden välein, mutta joskus aikaa voi vierähtää pidempäänkin. Yleensä silloin on toiveena, että silmälasikehykset edustavat ajatonta kauneutta ja kestävät käytössä muodin muuttuessa. Tällä hetkellä tärkeimpänä koetaan käyttömukavuus, laatu ja vastuullisuus silmälasien valinnoissa.

Silmälasi- ja aurinkolasimuodin vinkit | Terveys | Kotiseutulainen

1. Maanläheiset sävyt

Kehysväreissä on nähtävissä luonnonläheisiä värejä ja pehmeää muotokieltä, joka korostaa kasvojemme parhaita piirteitä. Kirkkaat ja pastelliset sävyt raikastavat kokonaisuutta, toki unohtamatta kestosuosikkia mustaa. Usein kehyksissä ovat yhdistettynä mustat aisat ja värillinen etuosa. Miesten kehysmallistoissa on runsaasti kaksiväriyhdistelmiä, joko näkyvästi esillä, tai piilotettuna kehyksen sisäpinnalle.

2. Teknologia ja kestävä kehitys

Kehysten valmistuksessa hyödynnetään entistä enemmän uusia tuotantomenetelmiä kuten 3D-tulostamista ja lasersintrausta. Tekninen tarkkuus ja innovatiiviset muotoilu- ja materiaaliratkaisut korostuvat. Kotimaassa meillä löytyy yksi valmistaja, joka tulostaa kehyksiä 3D-tekniikalla. Tarume kehykset värjätään käsityönä yksilöllisiksi ja pinnoitetaan hypoallergisiksi. Kehysten materiaali on sitkeää ja hyvin kestävää polyamidinylonia. Valmistustekniikan takia kaikkia kehyksiä voidaan muokata yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Näin varmistetaan, että lopullisesti tulostettavat lasit istuvat täydellisesti. Istuvuuden lisäksi tuotteen eettisyys on tärkeä tekijä. Tuottamalla lähellä säästytään kuljettamisilta ja varmistetaan, että tuotanto-olot ovat suomalaisten laatustandardien mukaiset. 3D-tekniikan ansiosta hukkamateriaalia syntyy vähän ja se voidaan uusiokäyttää. Jokaisesta hankitusta kehyksestä Tarume lahjoittaa kaksi euroa Itämeren suojeluun. Kotimaiseen kehykseen voidaan yhdistää kotimaiset Olo-linssit, niin saadaan kokonaan suomalainen tuote!

3. Minimalistiset metallit

Vahvojen kehysten rinnalle ovat nousseetmahdollisimman pelkistetyt lasit.Minimalistiset metallikehykset ovat nyt muodikkaita ja kepeitä.  Kehyksissä nähdään paljon erilaisia muotoja, sillä ne ovat korostetusti ympyrän tai suuren neliön muotoisia. Kulmikkuus ja kuusi- tai kahdeksankulmaiset kehykset jatkavat suosiotaan, ja ne ovat saaneet rinnalleen naisellisempia kissamaisia ja pehmeämpiä muotoja. Kehysten koossa korostuvat äärilaidat sillä tarjolla on retromaisen suuria kulmikkaita kehyksiä ja pieniä pyöreitä vaihtoehtoja. 

4. Sävytetyt linssit

Sävytetyissä laseissa on muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Sävyinä nähdään esimerkiksi harmaata, ruskeaa, vihreää ja lilaa.Tämä ei ole vain kaunista, vaan myös käytännöllistä, sillä jokainen väri suodattaa valoa eri tavalla. Sävytys voi helpottaa silmien rasitusta ja parantaa näköä autolla ajaessa tai näyttöpäätetyössä. Liukuvärjätyt linssit eli ylhäältä tummemmat ja alas vaalenevat ovat käytännöllinen valinta. 

5. Aurinkolaseilla voi hullutella!

Aurinkolaseissa nähdään paljon sporttivaikutteita; teknisiä materiaaleja, futuristisia yksityiskohtia ja peilipintoja. Lasit ovat suuria, lähes koko kasvot peittäviä ja samalla suojaavia.Linsseissä nähdään mm. keltaisen sävyjä ja jännittäviä kahden värin yhdistelmiä.Tarjolla on pyöreää, neliömäistä ja jopa kissamaista muotoa – jokaiselle jotakin! 

Aurinko- ja silmälasivalinnoilla voidaan herättää huomiota, ilmaista itseään. Juuri omille kasvoille parhaiten sopivat kehykset löytyvät vain sovittelemalla ja kannattaa pyytää apua myyjältä. Materiaaliominaisuuksiensa avulla kehykset saadaan aina istumaan täydellisen mukavasti kasvoille. Käyttömukavuus on kaiken a ja o!

Satu Järvinen, Pro-Auctore optikko

Aiheeseen liittyviä juttuja