Mhy Loimijoki ja Mhy Punkalaidun yhdistyvät

Mhy Loimijoen ja Mhy Punkalaitumen valtuustot ovat tehneet päätöksen yhdistysten yhdistymisestä 2022 alkaen. Metsänhoitoyhdistys Loimijoki ry ja yhdistys toimii Loimaa, Humppilan, Jokioisten, Oripään, Punkalaitumen ja Ypäjän kuntien alueella.

Mhy Loimijoki ja Mhy Punkalaidun yhdistyvät | Uutiset | Kotiseutulainen

Päätökset tehtiin kummankin yhdistyksen kevätkokouksessa yksimielisesti, ilman äänestyksiä. Yhdistymissuunnitelma esiteltiin valtuustoille viime vuoden syyskokouksissa. Valtuustot ovat tällä välin jonkin verran uudistuneet vuoden 2020 syyspuolella pidettyjen valtuustovaalien seurauksena. Yhdistymisellä halutaan taata, myös tulevaisuudessa, laadukkaat, luotettavat ja tasapuoliset palvelut kaikille uuden yhdistyksen jäsenille. 

Jatkuvasti lisääntyvien hallinnollisten kulujen kohoaminen kannustaa osaltaan toimintojen yhdistämiseen. Erityisesti tietojärjestelmäkustannukset ovat nousseet roimasti viime vuosina ja nousu tuntuu vain kiihtyvän. Yhdistyksiltä odotetaan jatkuvasti monipuolisempaa osaamista ja hiukan isommassa kokoonpanossa on erikoistuminen ainakin jossain määrin helpompaa. 

Toimintasuunnitelma laadinnassa

Fuusioituneiden yhdistysten valtuustot muodostavat yhdistelmävaltuuston molempien yhdistysten valtuutetuista. Yhdistetty valtuusto käyttää uuden muotoisen yhdistyksen ylintä päätäntävaltaa seuraaviin vaaleihin, jotka järjestetään loppuvuonna 2024. Yhteinen valtuusto kokoontuu, näillä näkymin etäyhteydellä, päättämään vuoden 2022 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta kuluvan vuoden loppupuolella. 

Aiheeseen liittyviä juttuja