Yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta

Forssan kaupungin näyttelytila Vinkkeli on kaupunginkirjaston tila taiteen ja kulttuurin esittelyyn ja se sijaitseen Kehräämöalueella…

Forssan kaupungin näyttelytila Vinkkeli on kaupunginkirjaston tila taiteen ja kulttuurin esittelyyn ja se sijaitseen Kehräämöalueella kirjastotalon 2. kerroksessa (Wahreninkatu 4). Tällä hetkellä Vinkkelissä siis on Yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta -näyttely, joka kertoo Louna-kirjastojen 35-vuotisesta yhteistyöstä sekä Kirjastopalveluita seudullisesti –hankkeesta. 

Näyttelyyn voi tutustua vapaasti 4.-28.10.2021 kaupunginkirjaston aukioloaikoina ma-to 11-19, pe 11-17 ja la 10-14. Tervetuloa! Näyttelyssä voit jättää toiveita, terveisiä, muistoja, kommentteja… Louna-kirjastojen henkilökunnalle kirjoittamalla ne palautuspöydältä valitsemallesi postikortille, osallistua Forssan ja Tammelan yhteiskäyttöön tulevan uuden kirjastoauton ulkoasun suunnitteluun kirjastoautoja esittelevästä osiosta löytyvällä lomakkeella ja myös vastata Louna-kirjastoja koskevaan tietokilpailuun vieraskirjapöydältä löytyvällä lomakkeella. 

Kirjastopalveluita seudullisesti -hanke loppuu  

Louna-kirjastojen yhteinen Kirjastopalveluita seudullisesti -hanke on käynnissä 1.4.2020 – 31.12.2021. Hankkeessa on selvitetty kirjastopalvelujen seudullisen yhteistyön tiivistämistä mm. seutukirjastoa. Valitettavasti vaikka hanke sujui hyvin kaikkine neuvotteluineen, ei seutukirjasto toteudu alkuperäisen aikataulun mukaisesti 1.1.2022 alkaen. Seudullisen yhteistyön tiivistämisellä ja yhdistämällä kuntien kirjastopalveluiden hallinto olisi voitu säästää kuluja ja taata taloudellisesti tiukkenevassa tilanteessa koulutettu henkilökunta, tilat ja resurssit. 

Aiheeseen liittyviä juttuja